Site icon Autonome Antifa

Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Ο Μεγάλος Ασθενής (8 Νοεμβρίου 2020)

Ένα παράξενο κενό στο ημερολόγιο του Μπάμπη εξηγείται από την πρώτη παράγραφο. Κατά τα άλλα, ο μοναχικότερος των αυτόνομων προβληματίζεται περί σημαντικότατων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις διεθνείς σχέσεις.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο
Ο Μεγάλος Ασθενής (8 Νοεμβρίου 2020)

Σταμάτησα να γράφω. Λόγω «προσωπικών προβλημάτων», που λένε και στα Εξάρχεια όταν είναι να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Αντίθετα βέβαια με τα Εξάρχεια, τα δικά μου «προσωπικά προβλήματα» συνοψίζονται στο πώς ακριβώς μπορεί κανείς να αγοράσει ένα φρέντο καπουτσίνο σε τούτο το σκατομέρος.[1]

Πάντως, από τότε που σταμάτησα να γράφω, το ελληνικό κράτος αφιονίστηκε. Το πράγμα ξεκίνησε με ουρές για τεστ στη Θεσσαλονίκη, και μέσα σε μία μόνο εβδομάδα προστέθηκαν τοπικές καραντίνες, σεισμοί και σεισμολόγοι (άλλοι ειδικοί ετούτοι),[2] αναρχικοί στην ΑΣΟΕΕ και τζιχαντιστικές επιθέσεις σε ολάκερη την Ευρώπη. Μπάτσοι και ειδικοί μπάτσοι και μυαλομπάτσοι, κι όσος πανικός και σύγχυση χωράει σε μια βδομάδα. Κι όπως συμβαίνει τελευταία με αυτά τα πράγματα, στο τέλος της εβδομάδας, ο διόλου ακροδεξιός πρωθυπουργός μας εμφανίστηκε μαζί με τον «Σωτήρη», για να μας ξαναχώσει μέσα.

Το σόου ήταν ψιλοψόφιο, λες κι έχουν βαρεθεί κι οι ίδιοι την πάρτη τους. Μάσκες με ελληνική σημαία και power point από συνέδριο επιδημιολόγων στη Μαλαισία όπου όλοι οι συμμετέχοντες βασικά έχουν κουβαληθεί για σεξοτουρισμό, ωραίοι καιροί τότε με την παγκοσμιοποίηση. Πέρα από αυτά τα νοσταλγικά, ο φιλόζωος πρωθυπουργός, όπου τα ζώα είμαστε εμείς, ξεκίνησε απαντώντας στο «αυτονόητο ερώτημα»: τι μύγα τον τσίμπησε, και ενώ «πέντε μέρες πριν είχε ανακοινώσει ειδικό σχέδιο για τον Νοέμβριο», τώρα είχε αποφασίσει να μας χώσει πάλι μέσα;[3] Συνέχισε αραδιάζοντας τα γνωστά «αδιάσειστα στοιχεία», αλλά η απάντηση είναι κατά τη γνώμη μου εύκολη: στις αρχές της εβδομάδας, τα κράτη της Ε.Ε άρχισαν να ανακοινώνουν καινούριες καραντίνες το ένα μετά το άλλο.[4] Το ελληνικό κράτος ακουλούθησε μαλλιά κουβάρια, με τζιχαντιστές, αναρχικούς, σεισμολόγους, μπάτσους, αριστερούς, κι απ’ όλα χωρίς τζατζίκι.

Με τον διεστραμμένο τρόπο που συνηθίζεται τελευταία, είναι -και αυτό…- λογικό. Τα «μέτρα» είναι στην πραγματικότητα μέτρα που αφορούν τις διακρατικές σχέσεις, ή ακριβέστερα την κατάρρευσή τους. Και όταν μιλάμε για διακρατικές σχέσεις, ο Μεγάλος Ασθενής (pun intended) είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί δηλαδή όπου οι σχέσεις ήταν στενότερες και πιο ευαίσθητες. Αυτή η ευάλωτη φύση της Ε.Ε έγινε εμφανής ήδη από την πρώτη κρίση του 2010. Έκτοτε τα Grexit, Brexit, Italexit και πάει λέγοντας, εξαπλώνονται στο δημόσιο λόγο σαν τα σκατά στη σόλα -ενίοτε, αλλά όχι πάντα, κρυμμένα πίσω από τον κακό Σόιμπλε. Και κοίτα να δεις: τον Μάρτη που μας πέρασε, όταν το κλείσιμο της Κίνας πυροδότησε την καινούρια φάση της καπιταλιστικής κρίσης, οι πρώτοι που πάθανε γρίπη, ήταν ακριβώς οι «προβληματικοί της Ε.Ε»: το ελληνικό, το ιταλικό και το ισπανικό κράτος.

Η πλάκα είναι που ο «ανοιγοκλείνω τα μάτια μου πιο γρήγορα από φωτογραφική μηχανή» πρωθυπουργός μας, δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει το γεγονός:

Επιλέγω, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αναγκαστεί να πάρουν τέτοια μέτρα, τα πήραν όμως όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας. Αυτή είναι η πρώτη ευθύνη την οποία έχω αναλάβει. Και για αυτό και [sic], ακολουθώντας τις συστάσεις της Επιτροπής, κρίνω ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να παρθούν τώρα, να παρθούν για τρεις εβδομάδες.[5]

Όλα τούτα τα ξεστόμισε ντυμένος κάπως έτσι:

Είδατε; Το λένε και τα στοιχεία! Από ολάκερο τον κόσμο, μοναχά στην Ευρώπη ξέφυγε το κακό. Και απ’ ολάκερη την Ευρώπη, μοναχά ένα κράτος διαθέτει τους κατάλληλους ειδικούς εξοπλισμένους με την απαράμιλλη διορατικότητα που απαιτείται για να μας κλείσουν μέσα μια ώρα αρχύτερα και να γλυτώσουμε. Τι τύχη ζηλευτή να ζούμε στην ίδια χώρα με τέτοιους ειδικούς!

Και μιας και λέμε για ειδικούς, ο πρωθυπουργός συνέχισε με την αυτοθυσία που χαρακτηρίζει τους  Έλληνες πρωθυπουργούς: αυτόν ας τον κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά μην τυχόν και αμφισβητήσουμε τους ειδικούς, γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Υποπτεύομαι ότι τελευταία διαβάζει για τη δίκη των έξι και σκιάζεται. Ακόμη κι έτσι, η επισήμανση περί ειδικών ήταν περιττή: το ίδιο ακριβώς αναβλύζει οκτώ μήνες τώρα από τα τουίτερ των κοινωνικά υπεύθυνων ρουφιάνων του Σύριζα, οπότε το ‘χουμε μάθει απ’ έξω.

Νομίζω πάντως ότι θα ήταν αξιοπρεπέστερο και χρησιμότερο αν η τοποθέτηση είχε γίνει ως εξής:

Λοιπόν, θυμάστε κάτι άλλα κράτη με τα οποία είχαμε κάτι συμφωνίες ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων και ανθρώπων; Ε, αποχώρησαν μονομερώς από όλες μας τις συμφωνίες, για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες! Εεε… για όποιον δεν το ξέρει, «μονομερώς», πάει να πει δίχως καμία συζήτηση – απλά το καλοκαίρι αρνήθηκαν να μας στείλουν τους τουρίστες που είχαμε συμφωνήσει να μας στέλνουν κάθε χρόνο, και τώρα κλείνουν ξανά και μας απαγορεύουν να τους στείλουμε το λάδι, τα πορτοκάλια και τα ψάρια που φτιάχνουν οι μετανάστες μας με τις κλωτσιές μας, γιατί έχουνε λέει ιό οι φορτηγατζήδες μας. Από δω και στο εξής το λάδι τέρμα, θα τρώνε μόνο αγνό ζωικό λίπος Βαυαρίας και θα παθαίνουν καρδιοπάθειες. Μην ανησυχείτε όμως, θα τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Δηλαδή άμα πουληθεί γερμανικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, να έρθει η κυρία Μέρκελ να μου τρυπήσει τη μύτη. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ζήσετε με τα ίδια ρούχα και τον μισό μισθό για ακαθόριστο χρονικό διάστημα. Μην εκνευρίζεστε όμως – και οι Γερμανοί ομόλογοί σας, θα ζήσουν με τον μισό μισθό και δίχως πορτοκάλια, οπότε όλα εντάξει· να, ρωτήστε και το Σωτήρη – πες ρε Σωτήρη! (ο Σωτήρης τραγουδάει τον εθνικό ύμνο). Εν πάση περιπτώσει, όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι σοβαρά, οπότε κοιτάξτε να σηκώσετε σημαία, ή ακόμη καλύτερα μάσκα με σημαία, γιατί η εθνική ενότητα είναι δύσκολο πράγμα. Πάλι καλά δηλαδή που βοηθάνε και οι αριστεροί. Ευχαριστώ, και με τις υγείες σας.

  Αυτή η προσέγγιση θα ήταν οπωσδήποτε αξιοπρεπέστερη, όπως κάθε τοποθέτηση σε γλώσσα στοιχειωδώς ανθρώπινη είναι αξιοπρεπέστερη από τη γλώσσα των ειδικών. Θα ήταν επίσης χρησιμότερη, ακόμη και από τη σκοπιά του πρωθυπουργού μας. Από τη μια γιατί θα μπορούσε να σταματήσει να ντύνεται καρνάβαλος. Από την άλλη γιατί, πράγματι, η μεγάλη πλειοψηφία των κοινωνικά υπεύθυνων και προοδευτικών συμπολιτών μας είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα νέο πλαίσιο νοητικών κατηγοριών, ρεαλιστικότερο και πιο άμεσα πατριωτικό απ’ ό,τι το υφιστάμενο. Δηλαδή, εκτός από τις σημαίες στις μάσκες, οι άνθρωποι είναι πανέτοιμοι να χώσουν σημαίες και στ’ αυτιά τους. Μόνιμα.

Στο επόμενο: Οι αριστεροί δεν γουστάρουν μέτρα. Ο Μπάμπης προτείνει τρόπους ώστε η αριστερά να συμμετάσχει σε κάποιου είδους δικτατορία δίχως να πάψει να είναι επαναστατική.


[1] Για τις προσπάθειες του Μπάμπη να αγοράσει ένα φρέντο καπουτσίνο από το κυλικείο του ΨΝΑ Δαφνί, δες «Οδηγίες Αντιμετώπισης του Κορονοϊού (κι άλλες)», antifa # 72, 10/2020 (Σ.τ.Ε).

[2] Να θυμήσω στα παιδιά να γράψουν κάτι για τους σεισμολόγους και την ιστορία τους. Καθόλου δεν αμφιβάλλω ότι οι ασγουβαίοι περιμένουν με λαχτάρα να ρουφήξουν τη γνώση ότι η επιστήμη της σεισμολογίας ανδρώθηκε όταν οι πρωτόγονοι σεισμολόγοι της δεκαετίας του ‘50 σοφίστηκαν να συνδέσουν την επιστήμη τους με τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Βέβαια, ήδη κάτι έχει γραφτεί για τον επί εικοσαετία σταρ της ελληνικής σεισμολογίας και πατέρα του σχεδίου Ξενοκράτης (2003), Ευθύμιο Λέκκα. Όποιος δεν ξέρει τι είναι το σχέδιο Ξενοκράτης ας δει το «Κάτι καλές Ιδέες των αφεντικών που θα έπρεπε να τις έχουμε πάρει χαμπάρι, μέρος 1ο», εδώ

[3] «Κοροναϊός : Έχουμε πόλεμο το μήνυμα Μητσοτάκη – Πώς αιτιολόγησε το νέο lockdown», Τα Νέα, 5/11/2020.

[4] «Επέστρεψαν τα Καθολικά Lockdowns», Καθημερινή, 30/10/2020.

[5] «Κοροναϊός : Έχουμε πόλεμο…», όπως πριν (υπ. 3).

Exit mobile version