Site icon Autonome Antifa

Ανταπόκριση από την εκδήλωση «Ένας Κόσμος Τούμπα» στο Βύρωνα

Ας το παραδεχτούμε τώρα που πέρασε κι αυτό: την ίδια στιγμή που χρησιμοποιούσαμε τα καλώδια των Αμερικάνων για να εκπέμψουμε ψεύτικη αυτοπεποίθηση,[1]Εδώ https://autonomeantifa.gr/oi-aytonomoi-exigoyn-ta-panta-synepos/. διατηρούσαμε σοβαρές αμφιβολίες περί του κατά πόσο θα βρίσκονταν άνθρωποι να κουβαληθούν στον απροσπέλαστο Βύρωνα για την εκδήλωση «Ένας κόσμος Τούμπα».

Τελικά οι αμφιβολίες μας δεν επαληθεύθηκαν και κάποιες εκατοντάδες κουβαλήθηκαν στου διαόλου τη μάνα, οπότε,

Οι διοργανωτές κρέμασαν πανώ όπου την πάρει – χώρο για γκραφίτι δεν είχε γιατί οι ντόπιοι τα ‘χουν κάνει όλα ώπα (και μπράβο τους).

Οι εισηγητές μάς κατατόπισαν σχετικά με την καπιταλιστική κρίση, τον τρόπο εφαρμογής των κρατικών προσταγών και τις αντιπειθαρχικές μεθόδους που αναπτύχθηκαν το τελευταίο έτος αλλά ακόμη διανύουν το βρεφικό τους στάδιο.

Τα μέλη της ομάδας antifa scripta έκαναν τον κόπο να βάλουν ολόκληρη την εισήγηση στο περιοδικό antifa παριστάνοντας ότι είχαν κάτι άλλο να βάλουν και μας κάνανε χάρη.[2]Συνεπώς αν τυχόν υπάρχουν τίποτα φασαίοι πρώιμοι υποστηριχτές του αιτήματος για περισσότερες ΜΕΘ που τα … Continue reading

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση προσπάθησαν να εξοικειωθούν με το μικρόφωνο ως μέσο ομιλίας και χάσανε τη μπάλα, εκτός από όσους είχαν ήδη εμπειρία από οpen mics.

Η συνέλευση autonome antifa έφερε εις πέρας τον πραγματικό της στόχο, που ήταν να διαφημίσει την επερχόμενη διαδήλωση στα Πατήσια.

Και τελικά μείναμε ικανοποιημένες – με τόση δουλειά που ρίξαμε, ας κάναμε κι αλλιώς. Ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για όσες έκαναν τον κόπο να κουβαληθούν. Εφόσον συνεχίζουν να μη μας λένε από μόνες τους για ποιο λόγο κάνουν τέτοια πράγματα, υποθέτουμε (κι εμείς από μόνες μας) ότι προφανώς αυτή η εκδήλωση τούς φάνηκε μια αξιοπρεπής και χρήσιμη εναλλακτική στα λεγόμενα της Σίας Κοσιώνη.

Αυτά…

Α ναι! Και κάτι ακόμα! Ο αριστερός βυρωνιώτης που μας καλωσόρισε στην πόλη του, μας αποκάλεσε τρεις φορές «παιδιά» και μας εξήγησε αναλυτικά γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα, φάνηκε να αντιμετωπίζεται με ευγένεια και δημοκρατική κατανόηση, ενώ στην πραγματικότητα απλά δεν ξέραμε πώς να χρησιμοποιήσουμε το ρημάδι το μικρόφωνο, ενώ αυτός είχε μακρά εμπειρία ντουντούκας, που είναι περίπου το ίδιο. Υπό Κανονικές Συνθήκες Γκίνη (Κ.Σ.Γ.), θα είχαμε τουλάχιστον ανακινήσει το ζήτημα της σχέσης μεταξύ Νίκου Χαρδαλιά, Δήμου Βύρωνα και πολιτοφυλακών. Δηλαδή: ως γνωστόν, μεταξύ του 2005 και του 2006, ο Νίκος Χαρδαλιάς, τότε Δήμαρχος Βύρωνα, είχε προσπαθήσει να στήσει «περιπολίες κατοίκων» που θα επιτηρούσαν βράδυ τους δρόμους του Βύρωνα και θα «μάχονταν με το έγκλημα», προφανώς ρουφιανεύοντας. Το πράγμα είχε την προφανή του προέλευση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις θεωρίες της μηδενικής ανοχής, τελικά όμως δεν είχε πάει και πολύ καλά, και οι «περιπολίες κατοίκων» είχαν πάει από κεί που ήρθαν.

Δεκαπέντε χρόνια μετά όμως, ενόσω ο ωριμότερος Νίκος Χαρδαλιάς προστάτευε τις γιαγιάδες μας από φρικτό θάνατο, η ιδέα των «περιπολιών κατοίκων» (νταξ· «για τη γρίπη»…) αναδύθηκε εκ νέου, τόσο στο λόγο του Χαρδαλιά, όσο και στο λόγο έγκριτων συνταγματολόγων, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος. Το θέμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσα συζήτηση: τι σχέση έχει ο Βύρωνας με τον Χαρδαλιά; Ο Χαρδαλιάς με τις «περιπολίες κατοίκων»; Οι «περιπολίες κατοίκων» με την ιδέα των «πολιτοφυλακών για τη γρίπη» που μισολάνσαρε ο ίδιος Χαρδαλιάς από τη νέα του θέση; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Τι γνωρίζουν από αυτή τη σχέση οι φροντιστικοί αριστεροί και ειδικά οι φροντιστικοί, έμπειροι και συνδικαλισμένοι αριστεροί του Βύρωνα, που τον Μάρτη του 2020 δεν θυμούνταν ποιος είναι ο Χαρδαλιάς που μας έχωνε μέσα, τώρα όμως θυμούνται να μας αποκαλέσουν «παιδιά» και να μας ενημερώσουν για το πόσο καλές είναι οι πρόσφατες ιδέες του Χαρδαλιά;

Τέλος πάντων· το ξέρουμε ότι να τα λέμε από ‘δω δεν έχει νόημα, αλλά μας έχει μείνει το άχτι.

Όσο για το καταραμένο το μικρόφωνο, έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις – τρέμετε!

References
1 Εδώ https://autonomeantifa.gr/oi-aytonomoi-exigoyn-ta-panta-synepos/.
2 Συνεπώς αν τυχόν υπάρχουν τίποτα φασαίοι πρώιμοι υποστηριχτές του αιτήματος για περισσότερες ΜΕΘ που τα βουτάνε και μετά τα λένε για δικά τους παραλείποντας προσεκτικά ό,τι αφορά τον Σύριζα και ειδικά ό,τι αφορά τις μάσκες, θα πρέπει να αγοράσουν το τεύχος 75.
Exit mobile version