Site icon Autonome Antifa

Antifa Graffiti στις Τρεις Γέφυρες από το Antifa West Side

«Τρεις γέφυρες», λέει.
Η τρίτη απ’ τις τρεις γέφυρες πάει από τα Πατήσια στους Αγίους Αναργύρους.
Από την Πέμπτη 7 του Απρίλη, αυτή η γέφυρα γράφει «Στα Δυτικά, μόνο Antifa», με τεράστια γράμματα.
Τέλος πάντων.
Οι «τρεις γέφυρες» λέγονται «γέφυρες» γιατί παλιά είχε ποτάμι.

«Το ποτάμι προστάτευε την Αθήνα από την εργατική τάξη των Δυτικών. Αυτό ισχύει ως σήμερα. Οι τρεις γέφυρες είναι ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης των δυτικών προαστίων στο κέντρο. Οι γέφυρες μπορούν εύκολα να φράξουν με κλούβες ή με τανκς, αναλόγως του επιπέδου της αναταραχής που προκαλούν οι ντόπιοι...»

Τα παραπάνω τα λέγαμε στο 4ο έντυπό μας πριν κανα χρόνο. Ήταν που ανακαλύπταμε την ταξική όψη της πολεοδομίας των γειτονιών μας. Δηλαδή τα πόσα γαμοσταυρίδια χρειάζεσαι για να πας από το Περιστέρι στους Αγίους μέσω της πάντα πηγμένης Θηβών, εν αντιθέσει με το πόσα ωραία τσουλά ο δρόμος προς το κέντρο παίρνοντας την Λιοσίων ή τη Λένορμαν. Είναι που οι γειτονίες μας έχουν χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επικοινωνούν πιο εύκολα με το κέντρο παρά μεταξύ τους.

Ετσι φτάνοντας στις τρεις γέφυρες καταλαβαίνεις ότι κάτι «αλλάζει». Η εθνική περνά από πάνω σου με τα μεγαλοπρεπή μπετά της να σηματοδοτούν την αλλαγή της πίστας. Το κέντρο αφήνει σιγά σιγά τη θέση του στα δυτικά προάστια. Οι σιδηροδρομικές γραμμές δε σε αφήνουν να δεις τι υπάρχει στη δίπλα μεριά του δρόμου. Η απουσία οικιστικής ζώνης για λίγα μέτρα σου βάζει υποψίες στο μυαλό, μήπως και πήρες κάνα λάθος δρόμο. Το «πού σκατά πηγαίνω» στριφογυρνά στο κεφάλι σου. Ξάφνου εμφανίζεται κι ένα στρατόπεδο στη λεωφόρο Δημοκρατίας (sic) για την εμπέδωση των παραπάνω. Λίγο απόκοσμο το σκηνικό.

Αλλά είμαστε κι εμείς εδώ ρε κουφάλες! Έχουμε μεγαλώσει εδώ, δουλεύουμε εδώ, αράζουμε εδώ. Όλα εδώ τα έχουμε κάνει στην τελική. Τα πακέτα που έχουμε φάει τα θυμόμαστε και πλέον είμαστε οργανωμένοι κι έτοιμες για όλα. Τις γειτονιές μας δεν τις αφήνουμε σε κανέναν κερατά! Έτσι βάφοντας τον συγκεκριμένο τοίχο στη λεωφόρο Δημοκρατίας που έχουμε περάσει εκατομμύρια φορές και θα περάσουμε άλλες τόσες, θα αναθαρρούμε τόσο εμείς όσο και τ’ αλάνια μας. Και ταυτόχρονα οι μπάτσοι κι οι ρουφιάνοι τους θα ζορίζονται και θα κοιτάν από την άλλη, γιατί μόνο αυτό μπορούν στην τελική.

Περισσότερα στο https://antifawestside.wordpress.com

Exit mobile version