Site icon Autonome Antifa

ANTIFA WEST SIDE //έντυπο δρόμου στα Δυτικά// Τεύχος 4

-Ρε ΄σεις, πόσα έντυπα έχετε βγάλει;
-Αυτό είναι το τέταρτο.
-Και πόσο καιρό είστε αντιφά πυρήνας;
-Ένα χρόνο και κάτι.
-Ε, δεν είναι και λίγα σε ένα χρόνο.
-Για σχετικά καινούρια ομάδα ναι. Όμως κοίτα, αν σκεφτείς ότι έχουμε κολλήσει 3 αφίσες όλες κι όλες στο ίδιο διάστημα, να που πάνε τα λεφτά απ΄ το ταμείο μας! Α! Είναι και τα αυτοκόλλητα μέσα.
-Τι; Και πάλι άφραγκοι είστε;
-Ε, ότι ρέστα μένουν τα χαλάμε σε σπρέι… Άσε που το΄ χουμε παράπονο που δεν καταφέραμε να βγάλουμε την τελευταία αφίσα λόγω αυτού του οικονομικού στενέματος.
-Έλα ρε, τι αφίσα;
-Την αφίσα “ΟΛΑ ΚΑΛΑ” !
-Τι είναι πάλι αυτό;
-Να, ξέρεις εδώ στα δυτικά με την ελληνική ποπ κουλτούρα όλοι ψιλοκαλά τα΄ χουν κι είχαμε σκεφτεί να τσοντάρουμε λίγο Ρουβά και ένα “όλα καλά θα μας πάνε”. Ειρωνικά βέβαια, για όλο αυτό τον καιρό που το ελληνικό κράτος μας έφερε στα “όπα” και τώρα όλοι κάνουν σα να μη συνέβη τίποτα.
-Ε, μαλακία τότε που δε τη βγάλατε.
-Μπα, νομίζω καλύτερα με το έντυπο. Κοίτα, ένα χρόνο τώρα βρήκαμε ένα κάρο αφορμές να βγούμε απ΄ το καβούκι μας και να γυρνάμε στις γειτονιές μας ανεπιστρεπτί (λολ), ψάχνοντας τους ομοίους μας να ανασάνουμε. Όλες εκείνες που δε κάθονταν στ΄ αυγά τους (από δύο ως δέκα χρόνια προυπηρεσία στον τομέα) μπρος στις κρατικές πειθαρχήσεις και ακόμα το κάνουν κι ας έχουν μαζέψει τα ένσημα για ταμείο. Εμας εκείνοι μας κρατάνε στη γύρα γιατί μοιάζουμε στο να τα βλέπουμε διαφορετικά. Οπότε το βρίσκουμε φουλ σημαντικό να έχουμε κάτι να μοιράσουμε και να μοιραστούμε. “Πλας” το ότι έχουμε μεγαλώσει σαν αντιφασιστικός πυρήνας στα δυτικά και πλεον μπορούμε να κάνουμε βόλτα το έντυπο σε μέρη που πριν δε το κάναμε τόσο. Να παίρνει τον αέρα του, να παίρνουμε κι εμεις τον δικό μας δίπλα στις δικές μας και τους δικούς μας. Βέβαια, το έντυπο που τσεκάρεις έχει γεωγραφία κι εμπειρία από διάφορες γειτονιές των δυτικών.

Έχει διδάγματα που μας αφήνει η συγκυρία και μια ματιά στο παρόν και το μέλλον που δε μας αφήνει να επαναπαυόμαστε στα όσα ήδη προσπαθούμε και κάνουμε. Αλλά θα το καταλάβεις και ξεφυλλίζοντάς το.
-Άντε ωραία.
-Ναι, ξέρω΄ γω…


Περισσότερα στο https://antifawestside.wordpress.com/

Exit mobile version