Site icon Autonome Antifa

Απ’ τις καβάτζες, τα πάρκα και τις πλατείες μας, παλεύουμε σκληρά για να πούμε τις ιστορίες μας // Αφίσα από το Antifa Peiraias


 Από την μία οι εχθροί μας. Οι ίδιοι που είχαμε πάντα. Τα αφεντικά μας, οι μπλε φάροι και τα άσπρα κράνη, οι «ειδικοί» που θέλουν να έχουν λόγο στη ζωή μας,  οι ρουφιάνοι που μας κάνουν καρφωτές, όλοι οι φασίστες που βάλθηκαν να μας κόψουν την επαφή. Είναι οι ίδιοι που κανόνιζαν να τρώμε απαγορεύσεις και ελέγχους, πολύ πριν μας πετάξουν στα μούτρα όλα αυτά τα μέτρα «για το καλό μας».

Από την άλλη εμείς. Είμαστε αυτοί που τρώμε τις απαγορεύσεις τους για να μείνουμε μόνοι, φοβισμένες και αδύναμοι· που τρώμε τόνους προπαγάνδας ώστε να μην υπάρχουμε. Τα ονόματα που μας δίνουν πολλά: αλήτισσες, κάγκουρες, μετανάστριες, χούλιγκαν, αντοικοινωνικές. Εδώ και χρόνια δοκιμάζουν διάφορα στο πετσί μας: Ποινικοποιήσεις και ελέγχους, ποιος θα έχει χαρτιά και ποια όχι, πως θα κυκλοφορούμε, πού και πότε. Αυτοί που δουλεύουμε για να ζούμε μισά, που πληρωνόμαστε μισά και δεν χωράμε στις αφηγήσεις τους για τον κόσμο.

Είμαστε όλοι αυτοί που βρισκόμαστε τα βράδια στα ίδια μέρη, που σπάμε τα μέτρα και συναντιόμαστε, που αναγνωρίζουμε ο ένας την άλλη από ένστικτο. Όπως από ένστικτο αναγνωρίζουμε τους εχθρούς μας και μας αναγνωρίζουν κι αυτοί.

Αυτή η πόλωση, αυτό το «εμείς κι αυτοί» είναι που δεν πρέπει επ’ ουδενί να ακούγεται. Γι’ αυτό και κάνουν σαν να μην υπάρχουμε. Γι’ αυτό τίποτα δεν ακούγεται δημόσια. Απ’ τα καθημερινά κυνηγητά με τους μπάτσους στις πλατείες, μέχρι τις πορείες στις γειτονιές μας ενάντια στα μέτρα. Όλα κομμάτια της ίδιας στοχευμένης απόκρυψης.

Πρέπει σε πείσμα των καιρών, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, να καταλαβαινόμαστε και να μιλάμε. Οι εχθροί μας, καιρό τώρα έχουν συνείδηση του εαυτού τους ως ένα. Ως κομμάτι του κράτους και των πολιτικών του εναντίον μας. Αυτό που μένει, είναι να ανακαλύψουμε κι εμείς τους εαυτούς μας, ως ένα πράγμα. Αυτή είναι η δύναμη μας, αυτή και η αδυναμία μας.

Να γνωριστούμε ως αυτό που είμαστε, ως κομμάτια της εργατικής τάξης.
Να πούμε μια δική μας γνώμη για τον κόσμο και αυτά που μας συμβαίνουν.
Να πούμε τις ιστορίες μας.
Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα τις πει κανένας άλλος για εμάς.
 Γιατί εμείς είμαστε που δίνουμε ζωή σε αυτή την πόλη!


Για επικοινωνία στείλτε μέηλ στο antifapeiraias@yahoo.com

Exit mobile version