Site icon Autonome Antifa

Αυτό που ζούμε είναι ταξικός πόλεμος, 09.2020

Υπάρχει λόγος που «η κρίση», όποτε αναφέρεται, απαραίτητα συνοδεύεται από τη φράση «λόγω κορονοϊού».

Ο λόγος είναι ακριβώς ότι η κρίση δεν είναι «λόγω κορονοϊού». Η κρίση προϋπήρχε· εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία. Είναι η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Τα «μέτρα διαχείρισης του ιού» είναι μέτρα διαχείρισης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Έτσι εξηγείται το θαύμα: όλα τα «μέτρα», στην εφαρμογή τους, αποβαίνουν εις βάρος μας – εις βάρος της εργατικής τάξης.

Για παράδειγμα: Στην αρχή της φάσης, το πρώτο πράγμα που έκλεισε ήταν τα σχολεία. Οπότε έπρεπε να βρούμε τι να κάνουμε τα παιδιά μας. Το δεύτερο πράγμα που έκλεισε ήταν τα μαγαζιά, οπότε τα αφεντικά σταμάτησαν να μάς πληρώνουν. Το καλό μας κράτος, αμέσως έσταξε επιδόματα που έφταναν μόνο για αγνά τρόφιμα «365»ΤΜ.

Δείτε πόσο όμορφα ταιριάζουν όλα τούτα αναμεταξύ τους:

Τα «μαγαζιά» που έκλεισαν, ήταν λιανική πώληση, εστίαση, τουρισμός. Δηλαδή αφεντικά που, καθώς η Κίνα έκλεινε την παγκόσμια οικονομία, ούτως ή άλλως θα βαρούσαν μύγες. Χάρη στα «μέτρα» όμως, τα αφεντικά «των μαγαζιών» απαλλάχθηκαν από κάθε ηθική ή νομική υποχρέωση απέναντί μας, και πρώτα πρώτα απαλλάχθηκαν από τους μισθούς μας! Πολλοί (βασικά πολλές) από εμάς, εν τω μεταξύ, έπρεπε αναγκαστικά να γυρίσουν σπίτι, γιατί τι θα τα κάνανε τα παιδιά με κλειστά σχολεία; Ακόμη και στην περίπτωση που κάποια διέθετε «γιαγιά», «τα μέτρα» προέβλεπαν «μακριά από τα εγγόνια» – το έλεγε και ο καλός κύριος Σπύρος στην τηλεόραση.

Το αποτέλεσμα ήταν: Υποχρεωτικός εγκλεισμός με φαΐ και νερό για δύο μήνες, για τους εργάτες προβληματικών επιχειρήσεων. Τέτοιο πράγμα, κανονικά θα χρειαζόταν όπλα για να επιβληθεί. Χάρη στον «φονικό ιό» όμως, ήλθε εις πέρας συντεταγμένα, δίχως ν’ ανοίξει ρουθούνι.

Τα «μέτρα» συνεχίζονται. Παραλάσσονται και εξελίσσονται. Είναι μέτρα διαχείρισης της εργατικής τάξης σε καιρούς παγκόσμιας κρίσης και προετοιμασίας για πόλεμο.

Γι’ αυτό και όταν εφαρμόζονται, αποβαίνουν αποκλειστικά εις βάρος μας.

Γι’ αυτό και συνοδεύουνται από σύμβολα και ρητορική πειθάρχησης και μισανθρωπισμού (οι μάσκες καλή ώρα).

Γι’ αυτό και συνοδεύονται από οξυνόμενους διεθνείς τσαμπουκάδες.

Γι’ αυτό και απαγορεύεται να τα αμφισβητείς.

Exit mobile version