Site icon Autonome Antifa

Αυτοκόλλητα εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, 03/04.2020

[…] -Εμείς από την άλλη προσπαθήσαμε να συντονίσουμε το δημόσιο λόγο μας με το έκτακτο περιβάλλον της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στο κέντρο της οπτικής μας είχαμε τους ανθρώπους που είναι στο εσωτερικό των ομάδων μας και κείνους που βρίσκονται γύρω γύρω. Κάθε φορά που μιλάγαμε είχαμε το νου μας αυτούς που βλέπαμε έξω: στους «κάγκουρες», στους «μπαφάκηδες», στις κοριτσοπαρέες, στους απολυμένους εργάτες, σ’ όσες δεν έβαζαν τη μάσκα, στους «απολιτίκ», δηλαδή σε όλη την τεράστια γκάμα των κατασυκοφαντημένων αδερφών που κρατάνε την τάξη μας ζωντανή και μαχητική. Είπαμε α) ότι θα τυπώσουμε αυτοκόλλητα που θα βρίζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τους γιατρούς, τους μπάτσους και την ομοψυχία του πολιτικού συστήματος β) ότι θα βγούμε και θα γράψουμε συνθήματα στις γειτονιές μας γ) ότι θα πυκνώσουμε τις αναμεταξύ μας συζητήσεις κοιτώντας να προσκαλέσουμε και τους γύρω γύρω δ) ότι θα μεταφέρουμε τις συζητήσεις μας στο ίντερνετ υπό τη μορφή κειμένων κι ε) ότι αναλόγως κατάστασης θα προσπαθήσουμε να μοιράσουμε προκήρυξη και να κάνουμε διαδήλωση.

-Η φάση με τα αυτοκόλλητα ήταν, τι να πω; Σούπερ. Είχαμε φτιάξει ένα πολύ μεγάλο, από πλευράς έμψυχου δυναμικού, πλάνο. Είχαμε ορίσει ποιοι και πόσοι σύντροφοι και συντρόφισσες θα έβγαιναν σε ποιες γειτονιές και πότε. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Στην αρχή, όλες οι ομάδες έριξαν δέκα αυτοκόλλητα σε επιλεγμένα σημεία. Καθώς το κάναμε, βγάζαμε συμπεράσματα. Η δεύτερη βόλτα είχε εικοσιπέντε με τριάντα αυτοκόλλητα. Ε, μετά έγινε της τρελής. Συνολικά ρίξαμε καμιά εικοσαριά χιλιάδες αυτοκόλλητα σε απίθανα σημεία. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπήρχε μια κοινή εμπειρία που τη μετέφεραν πολλά τιμ: ήταν πολύ συχνό φαινόμενο τα καγκούρια που βλέπαμε στο δρόμο, ξέρεις το «δεν ασχολούμαι με την πολιτική» κομμάτι της τάξης μας, να ζητάνε αυτοκόλλητα και να τα κολλάνε στις ίδιες γειτονιές. […]

Όλο το απόσπασμα προέρχεται από το κείμενο Θέλαμε απλώς να υπερασπιστούμε την καθημερινότητα των ζωών μας, έργα και ημέρες των αυτόνομων στην εποχή του Κορωνοϊού , που δημοσιεύτηκε στο τεύχος #71 του περιοδικού antifa πόλεμος ενάντια στο φόβο τον Ιούλιο του 2020.



Exit mobile version