Site icon Autonome Antifa

Δεν περιμέναμε κρατική εντολή για να βγούμε έξω // Open Mics & Διαδήλωση στη Λαμπρινή // Antifa Patissia & Autonome Antifa // 04.2021

Τοποθεσία: πλατεία Αγίου Αντρέα, Λαμπρινή
Ημερομηνία: Σάββατο, 10/4/2021

Ώρα: 18:00
Ο ουρανός καθαρός και ο ήλιος λάμπει. Τα γριποζόμπι έχουν πάρει το σήμα «χαλάρωσης» και λιάζονται. Τα πρόσωπά τους μασκοφορεμένα μάς δείχνουν ότι οι ρουφιάνοι έχουν όλοι την ίδια μούρη. Τα μάτια τους, συγκεντρωμένα στα smartphones, έχουν μετατραπεί σε κάποιου είδους scanner, σαν αυτά που «διαβάζουν» τα barcodes από τα εμπορεύματα στα supermarket. Αυτή τη φορά τα εμπορεύματα δεν είναι παρά εντολές του Χαρδαλιά και κρατικοί τρόποι σκέψεις σε μορφή post στο facebook. Η μνήμη τους όλο και περισσότερο μοιάζει με την μνήμη R.A.M. των υπολογιστών. Κάθε φορά που συνδέονται στο δίκτυο αυτή σβήνει και περιμένει να ξαναγεμίσει με την επόμενη σαβούρα από πληροφορία. Μερικοί από αυτούς λογομαχούν μεταξύ τους αναλόγως του αν το κανάλι που έχουν κάνει subscribe είναι Αριστερό ή Δεξιό. Η ουσία του μηνύματος που λαμβάνουν κάθε φορά είναι η ίδια και συγκεκριμένη: «Η διατήρηση των συμφερόντων σας και η ταξική σας θέση εξαρτάται από την πίστη σας στο κράτος».

Ώρα: 18:30
Κόσμος με γυαλιά ηλίου, καπέλα και αλλοπρόσαλλο ντύσιμο συρρέει ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές της πλατείας. Όλοι και όλες συγκεντρώνονται στην απέναντι πλευρά της εκκλησίας. Κανείς μασκοφορεμένος, με τις χειραψίες και τις αγκαλιές να είναι πολλές. Οι μόνες αποστάσεις που διατηρούνται είναι από τους ρουφιάνους. Ηχεία, πάγκοι με έντυπα και εκδόσεις, antifa σημαίες και πανό κάνουν την εμφάνισή τους. Μέσα σε 10 λεπτά η εικόνα της πλατείας έχει έρθει τούμπα. Ένα ακόμη open mic έχει στηθεί. Οι πρώτες νότες και στίχοι βγαίνουν από τα ηχεία προκαλώντας παρεμβολές στα γριποζόμπι, κάνοντας τα να κοιτάνε ερωτηματικά. «Αντικοινωνικές», «αρνητές της μάσκας», «συνωμοσιολόγοι» και «κωλόπαιδα» της γειτονιάς παίρνουν το μικρόφωνο και μεταδίδουν τις δικές τους ιστορίες, μεταδίδουν τα δικά τους «fake news». Οι αποστάσεις με τους ρουφιάνους όλο και μεγαλώνουν. Το σκοτάδι πέφτει και οι «αντικοινωνικοί» γίνονται όλο και περισσότεροι.

Ώρα: 20:30
Το σήμα λήξης των open mics δίνεται με το extra ότι θα ακολουθήσει διαδήλωση. Το μπλοκ στήνεται και όλοι πιάνονται αλυσίδες. Η πορεία ξεκινάει με όλες και όλους να ουρλιάζουν συνθήματα όπως «Δεξιοί και Αριστεροί μας κλειδώσανε μαζί, τι ωραία φυλακή βγαίνουμε έξω με χαρτί!». Τα καπνογόνα ανάβουν και η νύχτα αποκτά την αισθητική των από κάτω. Η πορεία όσο προχωράει δίνει σε αυτούς και αυτές που ασφυκτιούν το θάρρος να χειροκροτήσουν και να πούνε «μπράβο».  Το μήνυμα σε ρουφιάνους και μπάτσους έχει σταλεί.

Αυτό που έγινε το Σάββατο στην Λαμπρινή δεν ήταν ένα πάρτυ, ήταν συλλογική διεκδίκηση του δημόσιου χώρου. Και τέτοια πράγματα δεν στήνονται αυτόματα, ούτε θα τα στήσει κάποιος άλλος για την πάρτη μας. Τέτοια πράγματα απαιτούν την συλλογική εργασία και την συνεργασία όλων μας. Απαιτούν να έχουμε κοινή μνήμη και γνώμη για το κράτος, τους ρουφιάνους, την αστυνομία και τα αφεντικά. Γιατί οι επιλογές που θα μας δίνει το κράτος, όσο η καπιταλιστική κρίση οξύνεται, θα είναι επιλογές που θα μας οδηγούν στην ξεφτίλα και τη ρουφιανιά. Για αυτό και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε όλο και περισσότερο καχύποπτοι με τα σχέδια του κράτους και των ρουφιάνων του.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την προκήρυξη που μοιραζόταν σε pdf:

Περισσότερα στο antifapatissia.wordpress.com

Exit mobile version