Site icon Autonome Antifa

Holiday in Cambodia

Δεν ξέρουμε τι κάνατε εσείς χτες, αλλά εμείς χτες,[1] ξυπνήσαμε πρωί πρωί, στο νησιωτικό κωλοχώρι όπου μένουμε, και πήγαμε για νερό και για ψωμί, ξέρετε, τα βασικά. Για νερό πήγαμε στο μπακάλικο. Εκεί ένας χωρικός (κανονικός, όχι των Εξαρχείων), που δεν τηρούσε όλα τα αναγκαία μέτρα, ανέλυε ενδελεχώς στη μπακάλισσα τα της «προδοσίας της Κύπρου» και τα περί των πετρελαίων της Ανατολικής Μεσογείου και του Καστελορίζου· ξέρετε, με δυνατή φωνή για να τα ακούμε και οι υπόλοιποι.

Σιωπηλοί, καθότι μη ντόπιοι, αγοράσαμε νερό «Αύρα», και πήγαμε για ψωμί απέναντι, στο φούρνο. Εκεί δέσποζε ένας μικροαστός μεσήλικας τουρίστας με μπλουζάκι πόλο, που, αντίθετα με τον προηγούμενο, τηρούσε όλα τα αναγκαία μέτρα. Αυτός, όση ώρα έπαιρνε ψωμί, είχε στραμμένο το κεφάλι εκατόν εικοσι μοίρες και μας κοιτούσε με τα μάτια γουρλωμένα πάνω από τη μάσκα του, λες και δεν είχε ματαξαναδεί ανθρώπους που δεν τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα. Μα τι στο διάολο, αφού ένας τέτοιος ήταν ακριβώς απέναντι, στο γαμημένο το μπακάλικο, και ανέλυε την προδοσία της Κύπρου!

Αν λοιπόν εμείς, στο νησιωτικό κωλοχώρι, υφιστάμεθα ελεύθερους συνδυασμούς Αδόλφου Χίτλερ και Αντρέ Μπρετόν, κυριολεκτικά με το καλημέρα, κάθε μέρα, μόνο να φανταστούμε μπορούμε τι τραβάτε εσείς, καλές μας σύντρόφισες! Λέμε για εσάς που μείνατε στην Αθήνα, πόσο μάλλον για αυτές που ακόμη δουλεύουν ή ψάχνουν για δουλειά.

Εκείνο, από την άλλη, που μπορούμε να φανταστούμε, είναι πόσο μεγάλη έλλειψη δημιουργεί η σπάνια, τώρα τελευταία, ενημέρωση ετούτου εδώ του site. Μπορούμε να το φανταστούμε, γιατί είναι έλλειψη και για εμάς. Το πιστεύετε ή όχι, όσο το site  δεν γράφεται, τόσο πιο δύσκολα αντιμετωπίζουμε τον συνδυασμό πατριώτη χωρικού / μπακάλη / φούρναρη / σιωπηλού γριποζόμπι με πόλο μπλουζάκι.

Το σκεφτήκαμε, το ξανασκεφτήκαμε, και τελικά αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για το θέμα. Ετούτο το site δεν γράφεται από άτομα και δεν γράφεται για τα likes. Ετούτο το site γράφεται από ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται σε διαρκή τριβή μεταξύ τους. Γράφεται ως απόσταγμα αυτής ακριβώς της διαρκούς τριβής, βασικά για χάρη των ανθρώπων που τρίβονται. Και οι άνθρωποι έχουν πάει διακοπές. Οπότε δεν τρίβονται, ή τρίβονται λιγότερο, ή τρίβονται με άλλους τρόπους, ευχάριστους ωφέλιμους και παραλιακούς, το απόσταγμα των οποίων δεν κάνει για site.

Με άλλα λόγια, για οργανωτικούς και πολιτικούς λόγους, δυσκολευόμαστε να ενημερώνουμε το site μέσα στον Αύγουστο. Θα ξαναρχίσουμε από Σεπτέμβρη. Η έλλειψη είναι βαριά. Προφανώς το κράτος και οι ρουφιάνοι του, που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «καλοκαιρινή χαλάρωση», έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν ετούτο τον Αύγουστο, όπως και τους προηγούμενους: για εντατικές ασκήσεις πειθάρχησης. Οι μεταμφιέσεις γίνονται υποχρεωτικές. Οι «Τουρκοι» επιβουλεύονται την πατρίδα. Η «κρίση μαμούθ» συσσωρεύει μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα.

Μιας και τα πράγματα είναι όντως έτσι (ποιος το περίμενε, ε;), αλλά εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πετάμε λέξεις με ρυθμούς καραντίνας, αποφασίσαμε να αναλώσουμε τις λίγες εβδομάδες διακοπών που απομένουν με αναδημοσιεύεις παλιών επίκαιρων κειμένων. Κουράγιο, ρίξτε μια ματιά, αγριοκοιτάξτε όσο μπορείτε τους γριποτρελαμένους, καβατζωθείτε σε όποια χαραμάδα βρείτε πρόχειρη… και μιας και εμείς έχουμε πολιτικοοργανωτικά προβλήματα, αντικαταστήστε μας διαβάζοντας συχνά την Τασούλα Καραϊσκάκη, αρθρογράφο γνώμης της Καθημερινής. Η μάχη αυτής της καλής κυρίας με τον ανορθολογισμό και τα fake news, η φλογερή υπεράσπιση των θετικών επιστημών στην οποία έχει επιδοθεί δίχως να έχει ιδέα του τι είναι οι «θετικές επιστήμες», μας συγκινεί… καθημερινά (pun intended). Ειδικά η τελευταία της περιήγηση σε επιστήμονες διωκόμενους για τις ιδέες τους, που κατέληξε στον «Βίκτωρ Σαουμπέργκερ», «πατέρα της παραγωγής ζωντανού νερού και ενέργειας από τη στροβιλοειδή κίνηση του ψυχρού υγρού στοιχείου», που «χαρακτηρίστηκε ανισόρροπος, περιθωριοποιήθηκε, καταδιώχθηκε»,[2] σχεδόν μας ώθησε να εγκαταλείψουμε τις αντιεπιστημονικές ενασχολήσεις μας, να βάλουμε τη μάσκα μας, και να μην ξανααποκαλέσουμε τους γιατρούς μπάτσους.

Γιατί –σκεφτείτε το- αν ο Βίκτωρ Σαουμπέργκερ δεν είχε «περιθωριοποιηθεί», αναμφίβολα από οπισθοδρομικούς συνωμοσιολόγους σαν και του λόγου μας, τώρα η ανθρωπότητα θα απολάμβανε την «παραγωγή ζωντανού νερού και ενέργειας από τη στροβιλοειδή κίνηση του ψυχρού υγρού στοιχείου»!

Οπότε δεν θα χρειαζόταν να τραβιόμαστε στο μπακάλικο για να αγοράσουμε το άτιμο το πεθαμένο νερό «Αύρα».

Οπότε δεν θα τρώγαμε στη μάπα και τον φωνακλά ειδικό των προδοσιών, των πετρελαίων και του Καστελορίζου.

Βίκτωρ Σαουμπέργκερ

Για τη ζωή και το έργο του Βίκτορος Σαουμπέργκερ, μπορείτε να διαβάσετε το Coates Callum, Φυσικές Μορφές της Ζωντανής Ενέργειας: Οι Καταπληκτικές Ενοράσεις και Θεωρίες του Βίκτορος Σαουμπέργκερ, Ρεω, 2006. Έτσι θα σταματήσετε να διαβάζετε τα περιθωριακά συνωμοσιολογικά site που αναμφίβολα διαβάζει και ο Τραμπ, και θα επιδοθείτε απερίσπαστοι στην ανακάλυψη του θαυμαστού κόσμου της επιστήμης, φυσικά φορώντας τη μάσκα σας, πρακτική με την οποία να είστε βέβαιοι ότι ο Βίκτωρ Σαουμπέργκερ δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τασούλα Καραϊσκάκη

Η καλή ρεπόρτερ γνώμης που τελευταία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μάχη με τα fake news και τις μεσαιωνικές προκαταλήψεις, καταλαμβάνει ολο και περισσότερο χώρο στην έγκυρη Καθημερινή, το πιο πιθανόν γιατί όλοι οι υπόλοιποι έχουν πάρει άδεια (συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…). Εκτός από την υπενθύμιση του έργου του Βίκτορος Σαουμπέργκερ, μπορείτε να αναζητήσετε ακόμη εγκυρότερη υπεράσπιση των θετικών επιστημών και του διαφωτισμού, στη συνέντευξη που πήρε η ίδια από τον «καθηγητή αστροφυσικής του Κέμπριτζ» Γιώργο Ευσταθίου. Εκεί μαθαίνουμε ότι «το σύμπαν επιταχύνεται αντί να επιβραδύνεται», ότι αυτή η «επιτάχυνση» προκαλείται από «ένα στοιχείο του σύμπαντος που είναι γνωστό ως ‘σκοτεινή ενέργεια’», και ότι «μολονότι την έχουμε ονοματίσει, κανείς δεν γνωρίζει τι είναι πραγματικά η σκοτεινή ενέργεια».[3]

Διόλου τυχαία, ο Γιώργος Ευσταθίου «έχει ανακηρυχθεί ένας από τους επτά σοφούς του κόσμου», δίχως η κυρία Καραϊσκάκη να μας λέει ποιος ακριβώς τον ανακήρυξε σε τέτοιο πράμα. Οπότε, οι αριστεροί, μόλις τα καταφέρετε να κάνετε εκδήλωση, μπορείτε να φωνάξετε αυτόν να σας πει τι να κάνετε.


[1] «Εμείς» είναι αυτός που ανέλαβε να γράψει ετούτο το κείμενο ενώ όλοι οι συντελεστές του site έχουν πάει διακοπές.

[2] Τασούλα Καραϊσκάκη, «Επιστήμονες στην ‘πυρά’ του παραλόγου», Καθημερινή, 9/8/2020. Εδώ https://www.kathimerini.gr/1091441/opinion/epikairothta/politikh/episthmones-sthn-pyra-toy-paralogoy

[3] Τασούλα Καραϊσκάκη, «Το σύμπαν μας δεν είναι το μόνο», Καθημερινή, 9/8/2020, εδώ https://www.kathimerini.gr/1091378/article/proswpa/synentey3eis/o-ka8hghths-astrofysikhs-toy-kempritz–g-eysta8ioy-sthn-k-to-sympan-mas-den-einai-to-mono.

Exit mobile version