Site icon Autonome Antifa

Η λογοκρισία σήμερα λέγεται fake news! // Αφίσα στους τοίχους των νοτίων

Έχει κανείς αναρωτηθεί γιατί οι ανεξάρτητοι έλληνες δημοσιογράφοι κάνουν viral όποιον παλαβιάρη «αρνητή της μάσκας» βρουν πρόχειρο;
Ο λόγος είναι απλός: υπονοώντας ότι όποιος αντιτίθεται στην κρατική γνώμη είναι «ψεκασμένος», οι μηχανισμοί μαζικής προπαγάνδας προσπαθούν να λογοκρίνουν προληπτικά ένα μεγάλο κομμάτι της ταξικής
βάσης που παραμένει εξαιρετικά εχθρικό προς τις κρατικές προσταγές. Όσοι κι όσες τολμάμε να υποστηρίξουμε ότι για την κατάστασή μας δε φταίνε κάποιοι ιοί από την Κίνα αποκαλούμαστε «συνωμοσιολόγοι» και «ανορθολογικοί», λες και «ορθολογισμός» είναι να ντύνεσαι ζόμπι και να πιστεύεις τα yahoo news. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν υπάρχει πιο χοντροκομμένη συνωμοσιολογία από τις κρατικές ερμηνείες περί κρίσης: το 2010-2015 έφταιγαν τα «λαμόγια που φάγαν τα λεφτά» και τώρα φταίει «ο κορωνοϊός».

Εντωμεταξύ η καπιταλιστική κρίση καλπάζει εδώ και μια δεκαετία, με τις γνωστές επιπτώσεις στα μυαλά, στις καρδιές και στις τσέπες μας. Τα μέτρα που τώρα λαμβάνονται «λόγω κορωνοϊού» φοράνε το μανδύα της υγειονομικής έγνοιας. Καθώς η κρίση θα προχωράει θα μετατρέπονται όλο και πιο ανοιχτά σε ταξικό πόλεμο σκέτο.

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, πληρωνόμαστε λιγότερο, «λόγω κορωνοϊού».

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, εκδιωχνόμαστε από τις πλατείες, «λόγω κορωνοϊού».

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, τρώμε έμμεσο αποκλεισμό από τα σούπερ μάρκετ, «λόγω κορωνοϊού».

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, πρέπει να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, «λόγω κορωνοϊού».

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, ταπεινωνόμαστε κι άλλο λίγο, «λόγω κορωνοϊού».

Αυτά τα «λόγω κορωνοϊού» θα συσσωρεύονται και θα πολλαπλασιάζονται, αναλόγως της έντασης της καπιταλιστικής κρίσης. Όλη η ιστορία με τα fake news είναι μια πρώτη ένδειξη του πως σκέφτεται το κράτος κι οι ρουφιάνοι του να διαχειριστεί ζητήματα του είδους «ελευθερία του λόγου». Για όποιον δεν το χει καταλάβει, η εποχή δείχνει από τι υλικά ήταν φτιαγμένες τέτοιες ελευθερίες.


Περισσότερα στο https://antifasouth.gr/i-logokrisia-simera-legetai-fake-news-afisa-s/

Exit mobile version