Site icon Autonome Antifa

Η στρατιωτική εκκένωση του κέντρου είναι εκνευριστική, το γέμισμά του με ηλίθιους παραπάει. 04.2016

Τι κανονίζουνε τις Κυριακές τα αφεντικά μας παρέα με το κράτος; Μαραθώνιους και ό,τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν για να κλείσουν το κέντρο και τους δρόμους για πάρτη τους! Πολύ θα ήθελαν τις μισές Κυριακές να δουλεύουμε και να το βουλώνουμε, τις άλλες μισές να καθόμαστε σπίτι και να περιμένουμε τα αφεντικούλια και τους μπούφους ρουφιάνους τους να τελειώσουνε το τρέξιμο και να πάνε για καφέ. Αυτές είναι οι Κυριακές που οραματίζονται τα αφεντικά για το μέλλον. Γι’ αυτό για τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις να κλείνει ο δρόμος τις Κυριακές είναι καλό. Να εκκενώνεται το κέντρο είναι καλό. Αντίθετα να κλείνει ο δρόμος για μια πορεία είναι κακό. Να κλείνει όταν διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι κακό.

Η πίεση στην τάξη μας αυξάνεται όσο η κρίση ωθεί και τα ίδια τα αφεντικά στα άκρα. Η δουλειά τις Κυριακές είναι δείγμα της πίεσης αυτής. Να μένουμε σπίτια μας διαλυμένοι από τη δουλειά όταν τα ξεκούραστα αφεντικά μας διεκδικούν τους δημόσιους χώρους δεν είναι αθώο. Να προβάλλεται ο τρόπος ζωής των αφεντικών και που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε γιατί δεν έχουμε το χρόνο, δεν έχουμε τα χρήματα, δεν έχουμε τις δυνάμεις, δεν είναι αθώο. Να εκκενώνουν οι μπάτσοι το κέντρο και να συνηθίζουμε σε αυτό δεν είναι αθώο. Διοργανώσεις σαν τον μαραθώνιο είναι ασκήσεις στρατιωτικής κατάληψης και αποκλεισμού του κέντρου-ασκήσεις που θέλουν εμάς, τους «πιθανά αποκλίνοντες», κλεισμένους στα σπίτια μας και σιωπηλούς. Ασκήσεις επίσης που απευθύνονται στους πρόθυμους συμμάχους του κράτους που βρίσκονται εκεί έξω: εθελοντές, μικροαφεντικά, νοικοκυραίους, πρόθυμους να στρατευθούν με τη μεριά του κράτους. Και αυτό το έχουν καταλάβει καλύτερα στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, στη Βοστώνη και όπου αλλού έχουν κλείσει το κέντρο λόγω «τρομοκρατικής ενέργειας».

Γι’ αυτό πριν τον μαραθώνιο της Κυριακής 20 Μαρτίου, όσο τα αφεντικά μας κάνανε φιγούρα τα καινούρια τους αθλητικά, εμείς ρίχναμε στο δρόμο τρικάκια με τις κατάρες μας επάνω. Τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα θα τα διεκδικούμε τη μέρα όσο τα διεκδικούμε και τη νύχτα. Τις Κυριακές όσο και τις καθημερινές. Και δεν θα τρέχετε χαλαροί με τα ενεργειακά στο χέρι και τους μπάτσους αγκαλιά. Θα μας τρώτε στη μάπα και στον μαραθώνιο-και θα σας την σπάμε!

Exit mobile version