Site icon Autonome Antifa

Ιός και Πράσινα Άλογα! // Αφίσα από το Antifa West Side

Η πρόσφατη “χαλάρωση” των γριποτρελαμένων δεν πρέπει να μας παραπλανά. Το “θαύμα της επίπεδης καμπύλης” έχει έναν και μοναδικό στόχο: τα αφεντικά του τουρισμού να πουλήσουν “ασφαλή χώρα με πειθαρχημένο πληθυσμό” σε όποιον τουρίστα τολμήσει να εμφανιστεί. Ενώ φυσικά θα μας πληρώνουν με “μετά τον ιό” μισθούς. Και γενικότερα, όμως, ιός και πράσινα άλογα! Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν “επιδημία”!

Ήταν η κρατική διαχείριση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που έγινε στη γλώσσα του “ιού”.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη αισθητά για ολόκληρη την εργατική τάξη. Δηλαδή τα αφεντικά ήδη μας πάνε κλωτσώντας. Και η τεχνογνωσία που απέκτησαν, περιμένει να χρησιμοποιηθεί ξανά από Σεπτέμβρη. Πολύτιμη τεχνογνωσία: τα αφεντικά έμαθαν να μας πληρώνουν με “επιδόματα”. Έμαθαν να μας κλείνουν σπίτια μας με το ζόρι. Έμαθαν να μας επιβάλλουν την “τηλεργασία”. Έμαθαν να χρησιμοποιούν τους κοινωνικούς συμμάχους του ως δεσμοφύλακες. Έμαθαν να χρησιμοποιούν το φόβο του θανάτου εναντίον μας.

Μόνο τυφλός δε βλέπει ότι η διαχείριση του “ιού” ήταν ένα σύνολο εργαλείων που στράφηκαν εναντίον μας, εναντίον της εργατικής τάξης με ή χωρίς μπλε ταυτότητα. Μόνο τυφλός δεν βλέπει ότι αυτή η επίθεση θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Ακριβώς επειδή καταλαβαίνουμε καλά, με το μυαλό και με το στομάχι και με την καρδιά καταλαβαίνουμε, ένα σωρό από εμάς δεν κάτσαμε σπίτι. Αγνοήσαμε το κράτος, τα αφεντικά και τους ρουφιάνους του. Βγήκαμε έξω με κάθε πρόφαση, κάθε ψέμα και κάθε ευκαιρία. Αν υπάρχει ένα δίδαγμα να πάρουμε όλοι εμείς οι απείθαρχοι από τα πρόσφατα γεγονότα, είναι ότι αυτή η μοριακή απειθαρχία δεν αρκεί. Πρέπει να οργανωθούμε. Πρέπει να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε.

Οι καιροί μπροστά μας χάσκουν τρομεροί και επικίνδυνοι.

Κι εμείς πρέπει, πάνω απ’ όλα, να μάθουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.

Antifa West Side – antifawestside77@gmail.com

Exit mobile version