Site icon Autonome Antifa

Κρίση – Πειθαρχία – Πόλεμος (σε τρία απλά βήματα), 11.2021

Νέα έξαρση του ιού! Και τα εμβόλια βγήκαν λιγάκι μπόσικα – τα κάνεις και πάλι κολλάς – άσε που ξεθυμαίνουν! Και δώστου αυστηρό ύφος από τηλεοράσεως! Και να που ο Σύριζα εξετάζει τις ναζιστικές απαγορεύσεις του (πρώην) ναζιστή υπουργού υγείας και τις βρίσκει κάπως φλώρικες.

Τι μύγα τους τσίμπησε πάλι, ε;

Ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπονταν ήδη από τον Οκτώβρη. Οι παγκόσμιες μεταφορές εμπορευμάτων είχαν στην πράξη απαγορευτεί «λόγω μέτρων». Οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονταν λόγω του διακρατικού ανταγωνισμού. Ο «πληθωρισμός» έδειχνε τα όρια της συσσώρευσης χρέους.

Η καπιταλιστική κρίση και ο διακρατικός ανταγωνισμός μαίνονται παγκοσμίως. Το ελληνικό κράτος κάνει αυτό που έμαθε δύο χρόνια τώρα. Δηλαδή «μέτρα».

Τα «μέτρα» έχουν οικονομικές λειτουργίες. Οι μισθοί μειώνονται με όλους τους έμμεσους και άμεσους τρόπους, με πιο πρόσφατο τον «πληθωρισμό». Η κατανάλωση επισης μειώνεται, συνεπώς μειώνονται και οι εισαγωγές ξένων εμπορευμάτων (τα αφεντικά μας το λενε «βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου»). Οι ελληνικές τράπεζες ενισχύονται συγκεντρώνοντας όλο το χρήμα που κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια – σκεφτείτε το: πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ό,τι περισσεύει από τον μισθό σας;

Τα μέτρα έχουν πειθαρχικές λειτουργίες, επίσης σημαντικές. Η «ομογενοποίηση του πληθυσμού» επιτεύχθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια μέσω «μέτρων». Τώρα το κράτος χωρίζει τον «πληθυσμό» σε κατηγορίες μέσω «εμβολίου». Τώρα οι κατηγορίες αντιστοιχούν σε «QR code» και χρησιμοποιούνται  για λεπτότατους οικονομικούς και πειθαρχικούς χειρισμούς. Τώρα η μόνη φωνή που αξίζει να ακουστεί είναι η φωνή του κράτους.

Και όπως ξέρουμε, το κράτος αγοράζει όπλα (αυτή η κατανάλωση δεν περιορίζεται). Το κράτος κάνει συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο (αυτές οι επαφές δεν απαγορεύονται). Το κράτος ανησυχεί για τον τουρκικό κίνδυνο την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να παρέμβει… στην Κεντρική Αφρική (αυτή η μετακίνηση επιτρέπεται).

Έτσι έχει η κατάσταση τον Δεκέμβριο του 2021.

Τουλάχιστον να προσέξουμε μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή, έτσι;

Exit mobile version