Site icon Autonome Antifa

Κρυφά μηνύματα στην αφίσα της διαδήλωσης «Η Απειθαρχία είναι η Δύναμή μας» Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 19:00, Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια

Κρυφά μηνύματα στην αφίσα της διαδήλωσης

«Η Απειθαρχία είναι η Δύναμή μας»

Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 19:00,

Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια

Πρόσφατα, διάφοροι από εμάς κουβαλήθηκαν στην Καλλιθέα από του διαόλου τη μάνα.[1]Αν δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάμε, εδώ https://autonomeantifa.gr/provoli-pixo-kai-syzitisi-to-graffiti-enantia-sti/. Συνεπώς, είχαν την ευκαιρία να εκτιμήσουν με τα ματάκια τους τα αποτελέσματα της αφισοκόλλησης για τη διαδήλωση «Η Δύναμή μας είναι η Απειθαρχία».

– Ρε μαλάκα είναι παντού.

– Αυτή η μεγάλη δεν παίζεται.

– Ποιος πήγε και την έχωσε δίπλα στο καφέ των μπάτσων στη Βάθης;

Πιθανόν βέβαια αυτού του είδους η ικανοποίηση να προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι ψάχνουμε με το βλέμμα τις αφίσες που κολλήσαμε σε όποιο τοίχο βρούμε εμπρός μας. Και πέρα απ’ αυτό όμως, νομίζουμε ότι όντως, αυτή η αφίσα λέει κάτι που αξίζει να ειπωθεί.

Δείτε εδώ:

«Η Απειθαρχία είναι η Δύναμή μας» κάτω από πανομοιότυπα ανθρωπάκια που κάνουν αλυσίδες. Με την πρώτη ματιά, μοιάζει αντιφατικό: η απειθαρχία πρέπει, υποτίθεται, να είναι χύμα. Όμως τα ανθρωπάκια στην αφίσα μας καθόλου χύμα δεν είναι. Το κρυφό μήνυμα αναδύεται μέσω συσχετισμού: απειθαρχία δίχως οργάνωση, τη σήμερον ημέρα, απλά δε γίνεται!

Ας σημειωθεί κιόλας ότι αυτό το βαθύ μήνυμα μας προέκυψε… κάπως κατά λάθος.

Δηλαδή:

Αρχές Μάη του 2021. Ένας χρόνος φασιστομαλακίας, με κάποια ανείπωτη αιτιολογία, είχε καταλήξει σε «χαλάρωση».[2]Νταξ, η αιτιολογία βασικά είναι «μπας και τσιμπήσουμε κανα τουρίστα» – γι’ αυτό είναι ανείπωτη. Οι φροντιστικοί[3]Το «φροντιστικοί» δεν είναι δικό μας – μάς το είπαν κάτι σύντροφοι από Θεσσαλονίκη, και μας φάνηκε … Continue reading της χώρας είχαν ξαναφορέσει ρούχα «αγωνιστή». Τα γριποζόμπι γέμιζαν πλατείες, επάνδρωναν επιτάφιους και δίδασκαν σε σχολεία. Το «ποια καραντίνα» συνδυαζόταν με το «εμπρός λαέ αντίσταση και πάλι» – το «πιάσε ένα μοχίτο» με το «βάλε τη μασκούλα» – όλα με τον πιο αρμονικό τρόπο. Το σύνολο μάς είχε κάτσει στο λαιμό σα βαριά γρίπη.

Εμείς θέλαμε να πούμε δημοσίως ότι μας πειράζει που το κράτος κι οι ρουφιάνοι του μας χώσανε ένα χρόνο μέσα και μας ντύσανε ιατροκαρνάβαλους. Ότι τα ‘χουμε πάρει κρανίο που μας κόψανε τους μισθούς και μας αναγκάζουν να ζούμε με φαΐ νέρο και νέτφλιξ. Ότι βγάζουμε καπνούς που το κράτος κι οι ρουφιάνοι του προσπάθησαν επί ένα χρόνο να χώσουν την κοινωνική και πολιτική μας ζωή μεσ’ τα καλώδιά τους με το ζόρι. Θέλαμε επίσης να θυμήσουμε ότι όλα αυτά καθόλου δεν έχουν τελειώσει. Ότι στο άμεσο μέλλον, η αντιπειθαρχική τεχνογνωσία που αποκτήσαμε τον τελευταίο χρόνο θα μας χρειαστεί. Πρέπει να την εξελίξουμε, όχι να την ξεχάσουμε.

Ε, όπως καταλαβαίνουμε εύκολα όλοι και όλες, απλά δεν υπάρχει τρόπος να ειπωθούν τέτοια πράγματα! Η μούγκα που κανόνισαν το κράτος και οι ρουφιάνοι του συνεχίζεται, με αποτελεσματικότητα που έχουμε εξηγήσει ήδη.[4]Τα εξηγήσαμε, ας πούμε εδώ https://autonomeantifa.gr/stelnoyme-minyma-sto-1312-ki-oloi-oi-echthro/. Αλλά και εδώ … Continue reading Οπότε έπρεπε να την στήσουμε αυτοπροσώπως τη διαδήλωσή μας. Και έπρεπε να της βρούμε και τίτλο. Ο τίτλος «Η απειθαρχία είναι η δύναμή μας» προέκυψε ως η καλύτερη σύνοψη που μπορούσαμε να σκεφτούμε.

Εν τω μεταξύ όμως, πού θα την κάναμε τη διαδήλωση; Σίγουρα όχι «στο κέντρο». Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν επιβιώσαμε πολιτικά και κοινωνικά κινούμενες «στο κέντρο». Αντιθέτως, επιβιώσαμε κινούμενες στις γειτονιές και στα σοκάκια. Εκεί βρήκαμε και τους υπόλοιπους σαν και την πάρτη μας, εκεί βρήκαμε και τη γνώση που μας χρειαζόταν για να τη βγάλουμε καθαρή.

Όχι κέντρο λοιπόν. Αλλά κολώναμε και να σας ξανακουβαλήσουμε στις εσχατιές της μητρόπολης.[5]Μιας και το φερε η κουβέντα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσες κουβαλήθηκαν στο Βύρωνα για την εκδήλωση «Ένας … Continue reading

Οπότε Πατήσια. Αλλά όχι άλλο Πατησίων, θα τρίζουν τα κόκαλα των πρωτοαυτόνομων.[6]Για παράδειγμα, όπως φαίνεται εδώ https://www.youtube.com/watch?v=E3sO5i9XfFg, η Κατερίνα Γώγου είχε αντιληφθεί την ακτινωτή … Continue reading

Οπότε στα στενά.

Αλλά στα στενά δύσκολα χωράει διαδήλωση.

Οπότε… σε αυτή τη διαδήλωση θα κάνουμε αλυσίδες (δεν το περιμένατε ε;).

Αλυσίδες σύντροφοι! Έτσι προέκυψαν τα ανθρωπάκια.

Κι έτσι, μ’ αυτά και μ’ αυτά, εκτός από όλα τ’ άλλα που θέλουμε να πούμε, η αφίσα μας λέει κι ετούτο εδώ:

Απειθαρχία δίχως οργάνωση δεν γίνεται.

Αυτό το βαθύ μήνυμα προέκυψε φαινομενικά κατά λάθος.

Κι όμως ταιριάζει τόσο καλά με αυτό που θέλαμε να πούμε!

Είναι γιατί η διαδικασία παραγωγής αυτής της αφίσας ήταν… ιδιαιτέρως κοινωνική και χρειάστηκε ένα έτος απ’ την κόλαση.

Χαιρόμαστε τόσο πολύ που μπορούμε να γεμίζουμε την πολη με δαύτη!

Εδώ η αφίσα κάνει τρίγωνο με την (κρατική) απαγόρευση και την (εμπορευματική) ελευθερία. Πσσς..

References
1 Αν δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάμε, εδώ https://autonomeantifa.gr/provoli-pixo-kai-syzitisi-to-graffiti-enantia-sti/.
2 Νταξ, η αιτιολογία βασικά είναι «μπας και τσιμπήσουμε κανα τουρίστα» – γι’ αυτό είναι ανείπωτη.
3 Το «φροντιστικοί» δεν είναι δικό μας – μάς το είπαν κάτι σύντροφοι από Θεσσαλονίκη, και μας φάνηκε πετυχημένο. Στις ταινίες με ζόμπι, η πολλαπλότητα των λέξεων που χρησιμοποιούν οι επιζώντες για να ονοματίζουν τους ζωντανούς νεκρούς σημαίνει τη διάλυση της γλώσσας ως κοινό υπόβαθρο συνεννόησης. Αντιθέτως, οι αυτόνομοι τείνουν να συνεννοούνται καλά, ακόμη και όταν προφέρουν διαφορετικά το λάμδα.
4 Τα εξηγήσαμε, ας πούμε εδώ https://autonomeantifa.gr/stelnoyme-minyma-sto-1312-ki-oloi-oi-echthro/. Αλλά και εδώ https://autonomeantifa.gr/prokyrixi-den-einai-chalarosi-einai/, οπότε είμαστε καλυμμένοι.
5 Μιας και το φερε η κουβέντα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσες κουβαλήθηκαν στο Βύρωνα για την εκδήλωση «Ένας Κόσμος Τούμπα». 
6 Για παράδειγμα, όπως φαίνεται εδώ https://www.youtube.com/watch?v=E3sO5i9XfFg, η Κατερίνα Γώγου είχε αντιληφθεί την ακτινωτή φύση της μητρόπολης και την πειθαρχική λειτουργία της αριστεράς, τότε που εμείς ακόμα βυζαίναμε το δάχτυλό μας.
Exit mobile version