Site icon Autonome Antifa

Ο ελληνικός ιμπεριαλισμός είναι κι αριστερός είναι και δεξιός. 03.2019

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ», κρύφτηκε πίσω από καλόγριες με αντιασφυξιογόνες μάσκες και εικόνες της Παναγίας. Αν κοιτάξει όμως κανείς προσεκτικά, τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται:

ΠΡΩΤΟΝ, η μοναδική «σκέτη Μακεδονία» που απέμεινε στον πλανήτη είναι το ελληνικό κομμάτι.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το ελληνικό κράτος απέκτησε νέους τρόπους ανάμειξης στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους. Για παράδειγμα, ήδη οι Έλληνες καραβανάδες φιλοδοξούν να «εκπαιδεύσουν» τους βορειομακεδόνες ομολόγους τους, προφανώς στον φιλελληνισμό.

ΤΡΙΤΟΝ, το ελληνικό κράτος πλασάρεται επωφελώς σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής. Η ιδέα είναι αυτή που εμφανίστηκε για λίγο ως «το σχέδιο του Πάνου Καμένου». Δηλαδή η «ανάσχεση της ρωσικής απειλής στα Βαλκάνια» και η χρήση της ελληνικής επικράτειας ως αποκλειστικό σημείο πρόσβασης προς τη βαλκανική ενδοχώρα, για όπλα, «ενέργεια», χρήμα και αντιρωσική επιρροή. Στην πορεία το ελληνικό κράτος ελπίζει να αποκτήσει στη «βόρεια Μακεδονία» πάτημα καλύτερο από κάθε άλλο γείτονα.

Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ. Είναι ένας τρόπος εθνικώς επωφελούς διαχείρισης της μόνιμης αστάθειας της «Βόρειας Μακεδονίας», πιθανόν έως ότου κριθεί ότι αυτή η μόνιμη αστάθεια βολεύει να εξελιχθεί σε διάλυση.

Η «ΣΥΜΦΩΝΙ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Αυτή η στρατηγική εξελίσσεται από το 2010 και μετά, ανεξαρτήτως «κυβέρνησης». Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, οι αλλεπάλληλες πολεμικές εκρήξεις που σημαδεύουν την περιοχή θεωρούνται «ευκαιρία», υποβοηθούνται και θεωρούνται ελπιδοφόρο προμήνυμα ακόμη μεγαλύτερων. Η γενική επιδίωξη αυτής της στρατηγικής είναι η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές εμπλοκές του μέλλοντος με τρόπο «εθνικώς ωφέλιμο», δηλαδή χρησιμοποιώντας για καύσιμο τα τομάρια μας.

ΚΙ ΟΜΩΣ! Η «συμφωνία των Πρεσπών», το πιο πρόσφατο τμήμα της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής του ελληνικού κράτους, έγινε αντιληπτή στο εσωτερικό ως «εθνική προδοσία», «εξάρτηση», ή «φιλειρηνισμός», αναλόγως ιδεολογικών παραισθήσεων. Η δεκαετής προετοιμασία συμμετοχής σε πολεμικές εμπλοκές περνάει απαρατήρητη, μέσω του αρμονικού συνδυασμού αριστερής και δεξιάς ιδεολογίας.

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΠΡΟΒΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Exit mobile version