Site icon Autonome Antifa

OBEY // αφίσα στα Νότια από το Antifa South

Μετά από δυο χρόνια καραντίνας θα έπρεπε να είναι σαφές: οι αριστεροδεξιοί φασίστες που οργάνωσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον ασφυκτικό έλεγχο των ζωών μας προπονήθηκαν αρκετά. Και τώρα, εν όψει εκλογών, δηλώνουν όλο και πιο έτοιμοι να συνεργαστούν «για το καλό της πατρίδας».

Ταυτόχρονα, το μήνυμα που εκπέμπεται, αλλά ποτέ δε λέγεται ευθέως, είναι πως άλλο πράγμα το «καλό της πατρίδας» κι άλλο πράγμα το «καλό της εργατικής τάξης». Το κράτος και τ’ αφεντικά μας κλέβουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του μισθού μας, μέσα από την αύξηση των λογαριασμών του ρεύματος και της τιμής των τροφίμων κι έπειτα χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για να πλακωθούν με τα υπόλοιπα κράτη και τα εκεί αφεντικά. Το όλο πράγμα το ονομάζουν «αναδιάρθρωση», ενώ αν ήταν λίγο πιο ειλικρινείς θα έπρεπε να το λένε «θα βρέξει κλωτσιές».

Καθώς μάλιστα «το καλό της πατρίδας» (δηλαδή τα συμφέροντα των αφεντικών μας) συνδέεται όλο και πιο πολύ με τις πολεμικές περιπέτειες που ανοίγονται στην περιοχή, οι ακροδεξιοί φασίστες μυρίζονται την ευκαιρία. Και δηλώνουν πρόθυμοι να επανδρώσουν τα σχέδια επίθεσης στον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή όσους κι όσες δεν ψήνονται με τον πόλεμο και τις κρατικές προτεραιότητες.

Για ανθρώπους σαν και του λόγου μας η σύνδεση της καραντίνας με την πολεμική προετοιμασία είναι, νομίζουμε, προφανής. Οι ίδιοι ρουφιάνοι που μέχρι χτες αποκαλούσαν «ψεκασμένο» όποιον αρνούνταν να υπακούσει στην κρατική τρομοκρατία, αύριο θα τον αποκαλούν «εχθρό της πατρίδας» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όσο ο καιρός περνάει η κρατική πολιτική θα κινείται γύρω από το τρίπτυχο «να λέτε το ίδιο – να σκέφτεστε το ίδιο – να κάνετε το ίδιο».

Στόχος είναι η επιβολή της σιωπής.

Δηλαδή το κρατικό μονοπώλιο των αφηγήσεων.

Εθνική ενότητα ονομάζεται αυτό. Κι ετοιμάζεται να μας δείξει τα δόντια της.

Για να δείτε ολόκληρη την αφίσα πατήστε εδώ.

Exit mobile version