Site icon Autonome Antifa

Πατήσια – Γαλάτσι – Λαμπρινή, Κρατάμε τη Γειτονιά Ζωντανή // Αφίσα από το Antifa Patissia

ΠΑΤΗΣΙΑ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΛΑΜΠΡΙΝΗ
Σε πείσμα κράτους & των ρουφιάνων του
εδώ και έναν χρόνο
ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

Το τελευταίο διάστημα συγκρατημένη αισιοδοξία διακατέχει διάφορους που τον τελευταίο χρόνο έχουμε φάει το πακέτο του αιώνα γιατί τα μέτρα της καραντίνας φαίνεται να “χαλαρώνουν”. Η νυχτερινή απαγόρευση δεν πολυτηρείται, οι έλεγχοι στο δρόμο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Όλο και περισσότεροι ονειρεύονται ανοιχτά μαγαζιά και διακοπές.

Ας μην ξεγελιόμαστε όμως. Οι μηχανισμοί του κράτους δεν πρόκειται να ξεχάσουν τα κεκτημένα τους, αυτά που διάφοροι πρόθυμα θέλουμε να αποβάλουμε απ’ τη μνήμη μας. Όπως το ότι μας φόρτωσαν στην πλάτη εκατοντάδες μέτρα και ταυτόχρονα κατάφεραν να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή. Ότι μας άφησαν άφραγκους και μας είπαν ότι γι’ αυτό φταίει ο ιός. Ότι μας έβαλαν να προσκυνάμε ειδικούς και επέβαλαν ασφυκτική λογοκρισία σε όποιον προσπάθησε να μιλήσει ενάντια στα μέτρα. Πάνω σε αυτά τα κεκτημένα το κράτος και οι ρουφιάνοι του προετοιμάζονται για το μέλλον. Ήδη τη στιγμή που μιλάμε νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή. Self test για το σχολείο και τη δουλειά, πιστοποιητικά εμβολιασμού και πάει λέγοντας. Οι έλεγχοι στους δρόμους σύντομα θα εντατικοποιηθούν ξανά για να πειθαρχήσουν τους “άνεργους λόγω covid” -όπως θα είναι το νέο μας όνομα.

Καλά θα κάνουμε λοιπόν κι εμείς απ’ την πλευρά μας, να μην ξεχάσουμε τα δικά μας κεκτημένα. Τους τρόπους που βρήκαμε αυτό τον τελευταίο χρόνο για να την παλέψουμε, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε. Τα μέρη αυτής της πόλης, τις πλατείες και τις γειτονιές που ανακαλύπταμε την κοινότητα αναμεταξύ μας την ώρα που το κράτος υποδείκνυε απομόνωση. Όλα όσα τόσο καιρό μας ένωσαν γιατί δεν είχαμε την πολυτέλεια να την παλέψει ο καθένας μόνος του.

Μέσα στον Απρίλη, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της κοινότητας athens antifa, στήσαμε ένα απογευματινό hiphop live με open mics στην πλατεία του Αγίου Αντρέα στη Λαμπρινή. Στη συνέχεια διαδηλώσαμε όλοι μαζί προς το Γαλάτσι. Θέλαμε να δείξουμε συλλογικά και οργανωμένα ότι διεκδικούμε χώρο στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, ότι έχουμε λόγο για το πως θα είναι η ζωή στις πλατείες μας και ότι δεν περιμένουμε το κράτος να μας δώσει το σήμα για να βγούμε απ’ το σπίτι. Ήταν δυο μικρές αλλά διόλου ασήμαντες στιγμές εχθρότητας απέναντι στα κρατικά μέτρα. Διόλου ασήμαντες γιατί οι απείθαρχοι και οι απείθαρχες της γειτονιάς στήριξαν με την παρουσία τους, με τις ρίμες τους, συμμετέχοντας στη διαδήλωση. Όλοι και όλες μαζί θα πρέπει στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε γιατί νέα κρατικά σχέδια θα εφαρμοστούν εναντίον μας. Ήδη το καταλαβαίνουμε καλά, οι ατομικές λύσεις δεν είναι επιλογή για εμάς.


Περισσότερα στο antifapatissia.wordpress.com

Exit mobile version