Site icon Autonome Antifa

Πλάτη να βάλει τo κράτος και τα αφεντικά του // Ανακαίνιση Γκραφίτι από το Antifa South

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει και νιώσει στο πετσί μας μια πληθώρα άμεσων και έμμεσων κρατικών πειθαρχήσεων που αφορούν την καθημερινότητά μας, τον τρόπο που ζούμε, ακόμα και το τι τρώμε.

Αυξήσεις τιμών, πληθωρισμός και ακρίβεια εμφανίστηκαν και διαδέχτηκαν τις καραντίνες, τις μάσκες και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Όμως για όλα αυτά πάντα κάτι “τρελό” και ανεξήγητο φταίει. Πανδημίες, φυσικές καταστροφές, άρρωστοι τελωνιακοί σε διάφορα λιμάνια του κόσμου αλλά και τρελοί δικτάτορες, αποτελούν κατά καιρούς τις επίσημες αιτίες όλων αυτών των κακών που μας βρήκαν.


Για μας όμως, η πραγματική αιτία είναι το όλο και αυξανόμενο φούντωμα του παγκόσμιου πολέμου. Όλα τα καπιταλιστικά κράτη οχυρώνονται και προετοιμάζονται οικονομικά και στρατιωτικά, περιμένοντας κάθε φορά να ξεσπάσει το επόμενο επεισόδιο αυτού του πολέμου. Και σε αυτήν την προετοιμασία απαιτούν από εμάς να βάλουμε πλάτη. Στην αρχή έπρεπε να κάτσουμε σπίτι για να “πολεμήσουμε” τον “αόρατο” εχθρό. Τώρα καλούμαστε να πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και ακραίες τιμές για διάφορα προϊόντα, γιατί κάποιοι “δικτάτορες τρελάθηκαν”.


Όμως εμείς δεν ψηνόμαστε ίχνος να βάλουμε πλάτη. Όπως και στην καραντίνα έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε τις κρατικές αφηγήσεις και θα φτιάχνουμε τις δικές μας. Κόντρα στη λήθη και τη μιζέρια των καιρών μας, εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, να μιλάμε για τον κόσμο μας και θα προσπαθούμε να τον εξηγούμε με βάση το δικό μας ταξικό συμφέρον. Θα γεμίζουμε τους τοίχους με τον λόγο μας, τις πλατείες με τις μουσικές μας και τους δρόμους με τα συνθήματά μας.

Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπεια μας.

Γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, κανείς δε θα το κάνει για εμάς.

Exit mobile version