Site icon Autonome Antifa

Πώς να μιλήσετε σε μια πλατεία ως τίμιος αντιεξουσιαστής, δίχως να σας πάρουν με τις λεμονόκουπες // Antifa Μοτοδιαδήλωση στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό // 02.2022

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, το οριζόντιο οργανωτικό σχήμα που είναι γνωστό ως Athens Antifa, διοργάνωσε μια μοτοδιαδήλωση στις περιοχές του Κορυδαλλού και της Νίκαιας. Έχουμε και βίντεο όπου θριαμβεύουμε, κάνουμε μοντάζ με τους χελς έιντζελς για να φαινόμαστε πολλές, διαλέγουμε μουσική από το You Tube… δύο καμεραγούμεν παραλίγο να τις πατήσουν τα παπιά και μετά ο αρμόδιος (μεγάλη η χάρη του) έριξε δέκα ώρες δουλειά, ξέρετε εσείς.

Προτού κλικάρετε το βίντεο όμως, κι επειδή, έτσι που πάει ο τεχνοκαπιταλισμός, πολλοί τείνουν να πιστεύουν ότι τα βίντεο είναι η αλήθεια (lol), θα πρέπει να προειδοποιήσουμε: αυτό που θα δείτε, σίγουρα δεν είναι πίπα, και ακόμη πιο σίγουρα, δεν είναι κάτι φασαίοι με κάτι παπιά.[1]Οι γνώμες μας για τις πίπες βρίσκονται εδώ https://autonomeantifa.gr/o-pagkosmios-polemos-apo-ti-skopia-ton/. Είναι και επίκαιρο λόγω … Continue reading Οπότε μην πάτε να το αντιγράψετε δίχως να αντιλαμβάνεστε τις οργανωτικές του προϋποθέσεις, γιατί θα φάτε τα μούτρα σας· ή δεν θα τα φάτε με την πρώτη και θα μείνετε και ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις σας, που είναι ακόμη χειρότερο.

Οι οργανωτικές προϋποθέσεις ώστε να γίνονται τέτοια πράγματα έχουν αναλυθεί αλλού και βαριόμαστε να τα ξαναλέμε.[2]Για το πιο πρόσφατο παράδειγμα, δείτε εδώ: https://autonomeantifa.gr/pos-na-diorganosete-mia-antifa-syzitisi-sti/ Οπότε θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από τα πρακτικά της συνέλευσης Autonome Antifa (που σιγά μην κρατάει πρακτικά), και συμβουλεύουμε τους επίδοξους αντιγραφείς να επιχειρήσουν την αντιγραφή, μόνο εφόσον κρίνουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν μια αντίστοιχη συζήτηση δίχως να συναντήσουν προβλήματα όπως η ασυνεννοησία, η αλληλοϋπονόμευση, το λοξοκοίταγμα, το σπρώξιμο ακαθαρσιών κάτω απ’ το χαλάκι και το υπόκωφο ξέπλυμα των πεπραγμένων της περιόδου 2012-2015 που περνάει ντούκου γιατί, είτε βαριόμαστε να ξανακούσουμε αυτόν τον άνθρωπο να μιλάει μισή ώρα, είτε δεν καταλάβαμε τι σκατά έλεγε.

Λοιπόν:

(απόσπασμα από τα πρακτικά της συνέλευσης Autonome Antifa)
– Οπότε βγαίνει η μοτοπορεία στη Νίκαια και είμαστε… ξέρετε πόσες είμαστε. Πιθανόν να είναι εντυπωσιακό.
– Και τι έχει πάνω στις πλατείες που θα περάσουμε;
– Ε, ξέρεις τώρα, τους δικούς μας και τις δικές μας.
– Δηλαδή;
– Δηλαδή, επειδή πρόσφατα την έπεσαν οι Κορυδαλλιώτες στους Νικαιώτες, καλά θα κάνουμε να πάμε από πριν και να προειδοποιήσουμε ότι θα περάσουμε μια βόλτα και ότι εμείς βασικά antifa είμαστε.
– Καλά, κι άμα έχει φασίστες πάνω στις πλατείες; (γέλια)
– Ναι, γιατί εκεί έχει πολλούς φτωχούς και οι φτωχοί, ως γνωστόν, πάνε στα ΕΠΑΛ και γίνονται φασίστες! (κι άλλα γέλια).
– Ή μπορεί να τσαντιστούν που είμαστε αντικοινωνικές και παραμελούμε το ταξικό καθήκον! (κι άλλα γέλια)
– Ή μπορεί να νευριάσουν που χαϊδεύουμε τις τοξικές συμπεριφορές της τάξης μας! (κι άλλα γέλια)
– Ή μπορεί να φύγουν μη και τους κολλήσουμε! (κι άλλα γέλια)
– ‘Ντάξει, πέρα απ’ την αλεπού και τα κρεμαστάρια, χρειάζεται να πούμε κάτι τις, ώστε να μην μπερδευτεί κανένας.
– Και τι να πούμε;
– Δεν είναι δύσκολο. Θα πούμε γι’ αυτά που έχουμε πάθει κι αυτά που νιώθουμε.
– Και ποιος θα μιλήσει;
– Ξέρω ‘γω; Όποιος είναι το μεγαλύτερο ψώνιο!
– Ε ναι, είναι και κάποιου είδους τεστ. Είναι κατανοητά αυτά που λέμε, ή θα μας πάρουν με τις λεμονόκουπες;
– Ωραία, το μεγαλύτερο ψώνιο είμαι εγώ, αλλά κάποιος να μου θυμίσει τη γραμμή ρε!
– Λοιπόν, το πού δεν εστιάζουμε έχει συζητηθεί πρόπερσι.[3]Η σχετική συζήτηση συνοψίζεται εδώ  https://autonomeantifa.gr/giati-na-min-kanoyme-emvolia-kai-gi-a/ Η γενική γραμμή είναι ότι εστιάζουμε στο καθεστώς διαρκών εξακριβώσεων, στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως εσωτερικά διαβατήρια, στις μάσκες ως πειθάρχηση, στην τεχνοπολιτική και αστυνομική καταπίεση, στην ασύστολη δαιμονοποίηση της εργατικής τάξης, και βέβαια στη διαρκή μείωση των μισθών με προφάσεις επί προφάσεων, όπου μισθός είναι οι ζωές μας.
– Αυτά που ενδιαφέρουν κι εμάς δηλαδή.
– Ναι, αυτά που ενδιαφέρουν κι εμάς. Γιατί εμείς τι είμαστε; Τίποτα άλλοι;
– Μέρα ώρα και φύγαμε!

Αυτά από τα πρακτικά, ελπίζουμε το απόσπασμα να ήταν κατανοητό. Κλικάρετε το βίντεο τώρα, είναι ακόμα πιο κατανοητό. Για την ακρίβεια, έτσι παριστάνει.


References
1 Οι γνώμες μας για τις πίπες βρίσκονται εδώ https://autonomeantifa.gr/o-pagkosmios-polemos-apo-ti-skopia-ton/. Είναι και επίκαιρο λόγω Ουκρανίας.
2 Για το πιο πρόσφατο παράδειγμα, δείτε εδώ: https://autonomeantifa.gr/pos-na-diorganosete-mia-antifa-syzitisi-sti/
3 Η σχετική συζήτηση συνοψίζεται εδώ  https://autonomeantifa.gr/giati-na-min-kanoyme-emvolia-kai-gi-a/
Exit mobile version