Site icon Autonome Antifa

«Πότε θα ξαναρθείτε;» – έκθεση έντυπου υλικού στην μαγευτική Λαμπρινή, 06.2020

Κλικ για να διαβάσετε την αφίσα.

Το Σάββατο 20 Ιούνη πραγματοποιήσαμε μια έκθεση Antifa περιοδικών και βιβλίων στην πλατεία Αγίου Αντρέα στη Λαμπρινή. Η επιλογή του μέρους δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται για μια πολυεθνική πλατεία που μαζεύει κόσμο από την Κυψέλη και τα Πατήσσια μέχρι το Γαλάτσι και τον Περισσό, και είναι από τις πλατείες που οι μπάτσοι αποκαλούν ότι είναι «γεμάτες Αλβανούς». Μέσα στην καραντίνα, σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας η πλατεία Αγίου Αντρέα ήταν από τα μέρη στην πόλη που συγκέντρωναν εκατοντάδες άτομα.

Κάτσαμε περίπου 4 ώρες υπό την συνοδεία χιπ χοπ μουσικής. Όπως ήταν αναμενόμενο η πιτσιρικαρία της πλατείας, που πολλοί από αυτούς δεν τελειώνουν καν το γυμνάσιο, αγκάλιασε την παρουσία μας πέφτοντας με τα μούτρα στα αυτοκόλλητά μας και κολλώντας σε κάθε απίθανο σημείο της πλατείας. Ντόπιοι οπαδοί και χιπχοπάδες έκατσαν μαζί μας και γνωριστήκαμε, εργαζόμενοι σε σκατοδουλειές διάβαζαν τα βιβλία μας στο όρθιο. Φιγούρες δηλαδή της πολυεθνικής εργατικής τάξης που αυτή η κοινωνία έχει για πέταμα, που υποδεικνύει ως εγκληματίες με κάθε αφορμή, που οι μπάτσοι τους την πέφτουν καθημερινά, είδαν αυτές τις ώρες το antifa σαν κάτι που τους αφορά. Για 4 ώρες συνυπήρξαμε όλοι μαζί στο δημόσιο χώρο σε κλίμα σχεδόν εορταστικό, εκεί που καθημερινά χιλιάδες λόγοι μας εμποδίζουν να συνυπάρχουμε.

Λέμε μεταξύ μας ότι antifa σημαίνει να βρεθούμε, να χτίσουμε κοινότητες, να ανακαλύψουμε τις συλλογικές μας δυνατότητες -αυτές που κρύβονται στα πάρκα και τις πλατείες αυτής της πόλης, αυτές που κρατάνε τις γειτονιές ζωντανές. Τέτοιες δημόσιες παρουσίες σαν την έκθεση υλικού στη Λαμπρινή είναι η δικιά μας μικρή συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση.

Exit mobile version