Site icon Autonome Antifa

Τα Λέμε Έξω, Φιλιά! Αφίσα από το Antifa West Side

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ανέλαβε να κάνει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν να επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου και αυτό του Ασπροπύργου. Για να ενημερωθεί, είπε, από διοικητές αστυνομικών τμημάτων και δημάρχους για την «ιδιαιτερότητα της εγκληματικότητας» στα δυτικά, ώστε να ρίξει στα κεφάλια μας εντονότερη αστυνόμευση.

Σαν να μην έφταναν ήδη οι συνεχείς περιπολίες, οι έλεγχοι, οι εξακριβώσεις σε δρόμους και πλατείες, τώρα θέλουν να ρίξουν στις γειτονιές μας ακόμα περισσότερους ένστολους να μας επιτηρούν. Οι λόγοι, προφανώς, δεν είναι ούτε «τα ναρκωτικά», ούτε «η παραβατικότητα των ανηλίκων» ούτε «οι κλοπές και οι ληστείες». Το Περιστέρι και ο Ασπρόπυργος, αν έχουν κάποια «ιδιαιτερότητα» για τους υπουργούς και τις τοπικές εξουσίες, είναι ότι μυρίζουν εργατική καταγωγή από χιλιόμετρα. Οι λόγοι πίσω από τις εξαγγελίες για περισσότερη αστυνόμευση είναι ότι στο επόμενο διάστημα το κράτος ετοιμάζεται να εντείνει ακόμα περισσότερο την επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη.

Μετά από ενάμιση χρόνο «διαχείρισης του ιού», δηλαδή διαχείρισης της καλπάζουσας καπιταλιστικής κρίσης, μέσω επιβολής μείωσης μισθών, φυλάκισης στο σπίτι, υποχρεωτικής μασκοφορίας και προστίμων, τώρα μας λένε ότι θα πρέπει να υποστούμε αδιαμαρτύρητα και άλλα πακέτα. Όπως, τον έλεγχο και περιορισμό της κυκλοφορίας μας με νέα χαρτιά (τα «υγειονομικά πιστοποιητικά»), τις αυξήσεις στο ρεύμα, τη βενζίνη, τη θέρμανση, τα τρόφιμα και ποιος ξέρει με τι άλλο. Με λίγα λόγια, το κράτος ετοιμάζεται να επιβάλλει στην εργατική τάξη κι άλλες μεγάλες στερήσεις.

Γι΄αυτό ακριβώς, το κράτος και οι εξουσίες του φοβούνται το κάθε «Περιστέρι» και τον κάθε «Ασπρόπυργο». Φοβούνται γιατί το ψέμα της «προστασίας των ανθρώπινων ζωών» έχει κοντά ποδάρια. Φοβούνται γιατί η καταπίεση των εργατών και εργατριών ως εκεί που δεν παίρνει άλλο ενδέχεται να γεννήσει αντιδράσεις ικανές να χαλάσουν την εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας τους.

Πάντως, καλά κάνουν και φοβούνται. Στα «δυτικά» της μητρόπολης, οι κρατικές εντολές «βουλώστε το, αλλιώς…» όντως έχουν ένα πρόβλημα να στεριώσουν. Σάμπως μείναμε σπίτι τότε που μας έριξαν χρυσή αυγή στα μούτρα; Σάμπως μείναμε σπίτι λόγω ιού;

Όπως τότε έτσι και τώρα, τα λέμε έξω, φιλιά!


Περισσότερα νέα απ’ τα δυτικά στο antifawestside.wordpress.com

Exit mobile version