Site icon Autonome Antifa

Τεύχος 81 – αφιέρωμα πολεμική οικονομία (λέγαμε να το πούμε «Η σαλούφα από την κόλαση», αλλά δεν θα καταλάβαινε ο λαός)

Νιώθετε τα σκοτάδια να πυκνώνουν καλές μας συντρόφισσες;

Ε ναι, πυκνώνουν τα άτιμα. Πυκνώνουν γιατί οι κρατικοί στόχοι που διαγράφονταν ήδη από την αρχή της τρομερής ίωσης, τώρα ολοκληρώνονται για τα καλά. Όπως θα έχετε τώρα πια καταλάβει καλά, ο πρώτος και βασικότερος από τους στόχους ήταν «κανείς να μην καταλαβαίνει τίποτα – εκτός βέβαια από το ζήτω το κράτος». Τόσο βασικός ήταν αυτός ο στόχος, που η συγκεκριμένη φράση μπορεί να χρησιμοποιείται ως έγκυρο κλείσιμο α/α/α αφισών από το Μάρτιο του 2020 μέχρι προχτές.

Όσο βασικός στόχος και αν ήταν η σύγχυση όμως, και πάλι κάποιες ξεφεύγουν. Για παράδειγμα εμείς, η αυτοοργανωμένη εκδοτική κολεκτίβα Antifa ScriptaTM που εκδίδει το περιοδικό antifa εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια, και καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερα. Μας παίρνει βέβαια λίγο χρόνο. Η ανακάλυψη των επιμέρους κρατικών στόχων που χαρακτηρίζουν την ιστορική μας συγκυρία γίνεται τεύχος το τεύχος. Η τελευταία μας ανακάλυψη ξεκίνησε από το προηγούμενο τεύχος Ιουλίου, και λέγεται «πολεμική οικονομία».[1]Δες το «Οικονομία, Πειθαρχία και Εθνικοσοσιαλισμός», Antifa #76, 7/2021, εδώ … Continue reading

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, και με την κατανόηση να προχωρεί όχι ακριβώς καλπάζοντας, το τεύχος 81 είναι κανονικό αφιέρωμα στην πολεμική οικονομία.

Δηλαδή:

(1) Εξηγούμε τι είναι η «πολεμική οικονομία» και πόσο πολύ ταιριάζει με τον ιό. Στην καρδιά του πράγματος βρίσκεται ένα κείμενο του διάσημου Έλληνα statesman Ξενοφώντα Ζολώτα που ανακαλύψαμε πρόσφατα, μαζί με κάτι τοποθετήσεις του καλού Αλέξη και του κακού Κυριάκου.[2]Όπως θυμηθήκαμε πρόσφατα, η «πολεμική οικονομία» περιλαμβανόταν στο αρχικό διάγγελμα του κακού Κυριάκου … Continue reading Η κατά Ζολώτα περιγραφή της πολεμικής οικονομίας έχει ημερομηνία Ιανουάριος του 1940, είναι δηλαδή από τότε που οι διανοούμενοι των αφεντικών έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους, και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.[3]Ξενοφών Ζολώτας, «Προβλήματα εργασίας και κεφαλαίου εις περίοδον πολεμικών ανωμαλιών», Επιθεώρησις … Continue reading Σε περίπτωση που η καθαρεύουσα δεν είναι το φόρτε σας, μη στεναχωριέστε, εντός του τεύχους 81 παρέχουμε μεταφράσεις των επίμαχων σημείων σε άπταιστα νοτιοβαλκανικά, οπότε θα μείνετε ικανοποιημένοι.

(2) Εντοπίζουμε την «πολεμική οικονομία» φουλ κομπλέ στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’70, χρησιμοποιώντας την ολοκαινούρια περιοδολόγηση του εικοστού αιώνα που στήνουμε μόνοι μας από το 2017.[4]Δες το «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι τρελός, ή αλλιώς μια σύντομη ιστορία του κόσμου», Antifa #55, 3/2017, εδώ … Continue reading Εδώ θα βρείτε νέφος, κοτόπουλα με ορμόνες, καταγγελίες της καταναλωτικής κοινωνίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο, μαζί και κάτι μανάδες που παρατούσαν τα παιδιά τους και κάτι έπρεπε να (τους) κάνουμε. Τσούχτρες δεν βρήκαμε, βρήκαμε όμως πληθωρισμό και κοινωνικά υπεύθυνους ακροαριστερούς, οπότε εντάξει.[5]Το κείμενο συμπληρώνει όσα ειπώθηκαν στα δύο πρώτα μέρη της εκδήλωσης «Η προετοιμασία για πόλεμο» και θα … Continue reading

(3) Μιας και λέμε για τσούχτρες, ερευνούμε τα περί μωβ τσούχτρας και συνδέουμε με το παρελθόν και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού εν τω μέσω παγκοσμίου πολέμου και στησίματος πολεμικής οικονομίας. Διαβάσαμε κι ένα κάρο εργασίες περί τουρισμού από ΑΕΙ και ΤΕΙ και χρησιμοποιήσαμε την ειδική εφαρμογή καταγραφής τσούχτρας για να δούμε πως είναι, και κάναμε όλο το τεύχος μωβ για να βγουν μωβ οι τσούχτρες στο εξώφυλλο, μη και δεν το διαβάσετε.

(4) Μιας και λέμε για μανάδες (πράγμα ιερόν), αναζητούμε την Πόπη Σταυροπούλου, μέλος της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα και θύμα αστυνομικής βίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης.[6]Σχετικά μπορεί να δει κανείς το τεύχος 80 μόλις το ανεβάσουμε, και ειδικά το τέταρτο μέρος της εισήγησης «Η … Continue reading Πρόκειται για ένα πρόσωπο, ή μήπως για δύο (ας πούμε αγαπημένες ξαδέλφες); Μπορεί ένα ανθρώπινο ον να διαλυθεί μέσα σε πίξελ, μέσα στον πλούτο του κινήματος, ή έστω μέσα στο tvxs; Υπάρχει η Πόπη Σταυροπούλου περισσότερο από ό,τι υπάρχουν οι μωβ τσούχτρες; Είναι ο Ρενέ Μαγκρίτ ξανά επίκαιρος; Η υπόθεση Πόπη Σταυροπούλου δεν έχει τέλος…

(5) Πολεμική οικονομία δίχως παγκόσμιο πόλεμο δε γίνεται. Και μιας και αυτός συνεχίζεται στην Ουκρανία, κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην παγκόσμια γεωπολιτική και ιστορική συγκυρία με Ουκρανία και απ’ όλα. Αν δεν καταλάβετε τι λέμε είναι γιατί κάποιος χρειάζεται επανάληψη (ή εμείς ή – το πιθανότερο- εσείς).

(6) Μιας και λέμε για πολεμική οικονομία, υπάρχει και το ζητηματάκι του πώς ακριβώς την τρώμε στη μάπα. Αρμόδιοι για την περιγραφή είναι οι σύντροφοι από το Antifa North που πήγαν να κάνουν μια δημόσια προβολή ταινίας και κατέληξαν να παλεύουν, όχι μόνο με μασκοφόρους ζέους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και με τα παιδιά τους.

(7) Ακολουθεί ο άλλος τρόπος με τον οποίο τρώμε στη μάπα την πολεμική οικονομία, δηλαδή η εκ περιτροπής εργασία που έλεγε και ο κύριος Ζολώτας. Τώρα τελευταία, τα αφεντικά το λένε «η μεγάλη παραίτηση», οπότε διαβάστε εμάς γιατί έτσι που πάει μπερδεύεστε και εκπληρώνεται ο βασικός κρατικός στόχος που λέγαμε.

(8) Κατά τα άλλα ο ιός δεν θα μπορούσε να λείπει (το φέρουμε βαρέως), οπότε έχουμε ανταπόκριση από Ιταλία όπου σύντροφοι πήγαν για φτηνό τουρισμό και κατέληξαν να υποστούν τον εγκλεισμό στα υγειονομικοτουριστικά κάτεργα του ιταλικού κράτους τρώγοντας μπολ βοείου κρέατος και ελεεινά κρουασάν από το περίπτερο σε μια χώρα που δεν έχει περίπτερα.

(9) Στην ίδια κατεύθυνση, περιλάβαμε μια σύντομη περιήγηση στην ανακάλυψη των πολιτικών και οικονομικών όψεων του ιού από το έγκριτο περιοδικό Οικονομικός Ταχυδρόμος και την Καθημερινή, εξέλιξη που σημειώθηκε τώρα τελευταία που όλοι οι έγκριτοι βρίζανε το κινεζικό κράτος. Όταν τα λέγαμε εμείς κανείς δεν μας πίστευε – είτε γιατί δεν είμαστε έγκριτοι, είτε γιατί βρίζαμε το ελληνικό κράτος που απαγορεύεται να το πιάνεις στο στόμα σου.

(10) Τέλος, το οπισθόφυλλο εξηγεί τα ανεξήγητα, δηλαδή τι ακριβώς θέλουν να πουν οι ρουφιάνοι καλλιτέχνες που έχουν καταλάβει το Πεδίο του Άρεως για εβδομάδες δίχως να ρωτήσουν κανέναν. Χρειαστήκαμε πέντε γραμμές.

Αυτά. Θα κάναμε το αστειάκι με το τεύχος Ιουλίου που δεν το διαβάζει κανένας, αλλά αυτό το τεύχος θα το διαβάσετε. Γιατί διακοπές γιοκ. Και γιατί εξηγούμε τα πάντα[7]https://autonomeantifa.gr/aytokollita-en-meso-apagoreysis-kykl/ μόνο με ενάμισι ευρώ, τώρα και με ισπανικό χαρτί.

Βιβλιογραφία

Αφίσες με το ίδιο κλείσιμο.

Κάτι είπαμε για αφίσες που κολλήθηκαν με δύο χρόνια διαφορά, αλλά κλείνουν με την ίδια φράση («κανείς να μην καταλαβαίνει τίποτα – εκτός βέβαια από το ζήτω το κράτος»). Αναφερόμαστε στις αφίσες «Δεν είναι προφύλαξη από τη γρίπη – είναι μικροαστισμός μέχρι κτηνωδίας»[8]«Δεν είναι προφύλαξη από τη γρίπη – είναι μικροαστισμός μέχρι κτηνωδίας», εδώ: … Continue reading και «Το Καλοκαίρι της εθνικής ενότητας».[9]«Το καλοκαίρι της εθνικής ενότητας», εδώ: https://autonomeantifa.gr/to-kalokairi-tis-ethnikis-enotitas/ Πατήστε τα Links ρε – αφού θέλετε!

Αφίσες με κάποια επικαιρότητα

Αν σας άρεσε το προηγούμενο πατοκούμπημα και θέλετε κι άλλο, πατήστε εδώ, την αφίσα «το προλεταριακό μαύρισμα». Είναι του Σεπτέμβρη του 2014, αλλά θα μπορούσαμε να την έχουμε κολλήσει τώρα. Τότε που την είχαμε κολλήσει πάντως, είχαμε δεχτεί σκληρή κριτική: θυμόμαστε ότι ξεκινούσε με το «αντί να ασχολείστε με δευτερεύοντα ζητήματα», αλλά δεν θυμόμαστε με τι ακριβώς έπρεπε να ασχολούμαστε για να είμαστε εντάξει.[10]«Το προλεταριακό μαύρισμα» εδώ: https://autonomeantifa.gr/to-proletariako-mayrisma-septemvris-201/


References
1 Δες το «Οικονομία, Πειθαρχία και Εθνικοσοσιαλισμός», Antifa #76, 7/2021, εδώ https://autonomeantifa.gr/wp-content/uploads/2021/10/76_oikonomia-peitharhia.pdf
2 Όπως θυμηθήκαμε πρόσφατα, η «πολεμική οικονομία» περιλαμβανόταν στο αρχικό διάγγελμα του κακού Κυριάκου περί κορονοϊού και ανθρώπινων ζωών, αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει χριστό, εκτός βέβαια από τους πληρωμένους ρεπόρτερ που αμέσως μετά αποφάσισαν να το κάνουν γαργάρα για δύο χρόνια. Δείτε το Άγγελος Κωβαίος, «Η ‘οικονομία πολέμου’ και η επόμενη ημέρα», Το Βήμα, 19/3/2020, εδώ: https://www.tovima.gr/2020/03/19/opinions/i-oikonomia-polemou-kai-i-epomeni-imera/
3 Ξενοφών Ζολώτας, «Προβλήματα εργασίας και κεφαλαίου εις περίοδον πολεμικών ανωμαλιών», Επιθεώρησις Κοινωνικής και Δημόσιας Οικονομικής, έτος 9, Ιανουάριος – Μάρτιος 1940, σσ. 3-30. Είναι τόσο επίκαιρο που είμαστε βέβαιοι ότι όπου να ‘ναι θα αρχίσετε να το βλέπετε στις υποσημειώσεις και άλλων έγκριτων αναλυτών των Εξαρχείων που ερευνούν ανεξάρτητα εδώ και καιρό – κατά βάση το site μας.
4 Δες το «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι τρελός, ή αλλιώς μια σύντομη ιστορία του κόσμου», Antifa #55, 3/2017, εδώ https://autonomeantifa.gr/wp-content/uploads/2020/04/55_trump.pdf. Έχετε βαρεθεί να το πατάτε, ε;
5 Το κείμενο συμπληρώνει όσα ειπώθηκαν στα δύο πρώτα μέρη της εκδήλωσης «Η προετοιμασία για πόλεμο» και θα μπορείτε να τα διαβάσετε μόλις ανεβάσουμε τα περιεχόμενα του τεύχους 80. Όλο μαζί διαγράφει κάτι με τίτλο «Η πολεμική οικονομία στον εικοστό αιώνα» – άλλο ένα βιβλίο που δεν προλαβαίνουμε να γράψουμε.
6 Σχετικά μπορεί να δει κανείς το τεύχος 80 μόλις το ανεβάσουμε, και ειδικά το τέταρτο μέρος της εισήγησης «Η προετοιμασία για πόλεμο», όπου ασκούμε ήπια κριτική στην κατά τα άλλα εξαίσια διαδήλωση της Νέας ΣμύρνηςΤΜ.
7 https://autonomeantifa.gr/aytokollita-en-meso-apagoreysis-kykl/
8 «Δεν είναι προφύλαξη από τη γρίπη – είναι μικροαστισμός μέχρι κτηνωδίας», εδώ: https://autonomeantifa.gr/den-einai-profylaxi-apo-ti-gripi-ein/
9 «Το καλοκαίρι της εθνικής ενότητας», εδώ: https://autonomeantifa.gr/to-kalokairi-tis-ethnikis-enotitas/
10 «Το προλεταριακό μαύρισμα» εδώ: https://autonomeantifa.gr/to-proletariako-mayrisma-septemvris-201/
Exit mobile version