Site icon Autonome Antifa

Θα βγάλουμε έντυπο! // 1ο Έντυπο Δρόμου από το Antifa Peiraias

Το έντυπο δεν το βγάλαμε «για τα σχολεία». Το έντυπο το βγάλαμε για να μιλήσουμε, να μιλήσουμε στους δικούς μας, να βγούμε έξω και να το μοιράσουμε, να δουν και να ξαναδούν τα μούτρα μας, να ανοίξουμε καινούργια θέματα συζήτησης μαζί τους.

Οπότε όταν το ετοιμάζαμε δε μας ενδιέφερε καθόλου το αν θα είναι ανοιχτά τα σχολεία. Έτσι κι αλλιώς ξέραμε ότι θα τους βρίσκαμε κι αλλού τους δικούς μας. Στα πάρκα, στις πλατείες, στους λόφους, στα βράχια, στα πεζούλια, στα σκαλάκια, στα σκοτεινά προαύλια των ζωντανών-το-βράδυ σχολείων, στα γηπεδάκια, στα εγκαταλελειμμένα κτήρια, στις θέες. Άσε που οριακά είχαμε πιστέψει ότι τα σχολεία δε θα ξανανοίξουν ποτέ μετά από τόσο καιρό. Αλλά μας έτυχε. Μας έτυχε να τυπωθεί το έντυπο πάνω που άνοιξαν για λίγες μέρες – προτού ξανακλείσουν για Πάσχα.

Και αποφασίσαμε να μη χάσουμε την ευκαιρία. Όχι την ευκαιρία να βρούμε τους μαθητές να τους μοιράσουμε· την ευκαιρία να μάθουμε εμείς οι ίδιοι ποια ήταν η κατάσταση στα σχολεία. Κι έτσι πήγαμε. Και μάθαμε πολλά.

Είδαμε τη γενική αμηχανία απέναντι στις νέες πειθαρχήσεις. Είδαμε ότι όλοι κάθονται απ’ έξω μέχρι να αναγκαστούν να μπουν μέσα για να αποφύγουν όσο γίνεται το πρήξιμο. Είδαμε το βάλε-βγάλε τη μάσκα να πηγαίνει σύννεφο. Ακούσαμε για αποβολές λόγω μάσκας από καθηγητές που δε φορούσαν ούτε αυτοί. Είδαμε φύλακες να τσεκάρουν τα χαρτάκια που έγραφαν πάνω «self test αρνητικό» και να διώχνουν όποιον δεν είχε. Είδαμε γονείς να εμφανίζονται και να λένε «το ξέχασε το χαρτί, αρνητικό είναι, ας τον να μπει». Είδαμε νέες εντολές να εκτοξεύονται από δω κι από κει. Μάθαμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών έκανε το τεστ την πρώτη φορά λόγω πρηξίματος των γονιών και από κει και πέρα, το τεστ πήγαινε κουβά. Ακούσαμε για τσαμπουκάδες δικών μας με φασιστάκια, που είχαν μείνει χρωστούμενοι απ’ την προηγούμενη φορά που ήταν ανοιχτά τα σχολεία. Γενικώς μάθαμε πολλά.

Όπως ακριβώς έχει ξαναειπωθεί δηλαδή. Με το μοίρασμα στα σχολεία δε «μαθαίνεις στα παιδιά» απολύτως τίποτα, αντίθετα αυτός που μαθαίνει κάτι είσαι εσύ ο ίδιος. Κι αν είχαμε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι οι μάσκες και τα τεστ είναι μέθοδοι πειθάρχησης, μας την έλυσε μια μαθήτρια που στην είσοδο του σχολείου γύρισε στραβωμένη και είπε στο φύλακα: «Στους καθηγητές γιατί δεν τα τσεκάρετε τα χαρτάκια;;»


Διαβάστε ολόκληρο το έντυπο σε pdf εδώ.

Αν θέλει κανείς να βρει το έντυπο σε χάρτινη μορφή, ή του φάνηκε ενδιαφέρον κάτι απ’ όσα αναφέρονται μέσα, μπορεί να μας στείλει μέηλ στο antifapeiraias@yahoo.com

Exit mobile version