Site icon Autonome Antifa

Θυσίες να κάνουν τα Αφεντικά! // Αφίσα από το Antifa Peiraias

«Απαιτούνται θυσίες» μας λένε.
Αλλά τι Θυσίες;

Θυσία 1: Τα σουβλάκια κομμένα!

3μιση ευρώ το πιτόγυρο, πλαφόν στα λάδια και γενικώς… «επισιτιστική κρίση»! Καλύτερα: να χάσετε και κάνα κιλό. Άμα πεινάτε, πηγαίνετε στο λιμάνι να ψαρέψετε καμιά μαστουρωμένη σαρδέλα, που δεν είναι κι εισαγόμενη.

Θυσία 2: Οι μόνες διακοπές φέτος θα είναι οι διακοπές ρεύματος!

Εκτός απ’ το ότι τρώτε πολύ, θέλετε και πολύ ρεύμα. Κι αν δεν το ξέρετε, το ρεύμα το εισάγουμε κι αυτό. Οπότε κομμένα τα πολλά-πολλά. Άλλωστε τι να το κάνετε; Αφού έτσι κι αλλιώς το ψυγείο άδειο θα είναι.

Θυσία 3: Θα δουλεύετε τσάμπα!

 «Δε βγαίνω», έλεγε  πάντα το αφεντικό. «Δε βγαίνω λόγω ιού», έλεγε μετά. «Δε βγαίνω» λέει και τώρα και σάς μοστράρει το λογαριασμό του ρεύματος. Εδώ «έχουμε πόλεμο», θέλετε και λεφτά;

Θυσία 4: Θα πηγαίνετε με τα πόδια!

Τι το θέλετε το αμάξι; Δε βλέπετε την τιμή της βενζίνης; Άσε που παίζει και «κλιματική κρίση». Ποδαράκια και σπίτι-δουλειά. Άλλωστε γιατί να βγεις; Ωραία δεν είναι και στο σπίτι με το ψυγείο άδειο και το ρεύμα κομμένο;.

Θυσία 5: Βαράτε και καμιά προσοχή στο χακί!

Πηγαίνοντας με τα πόδια θα μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα το θέαμα των Rafale να πετάνε πάνω απ’ τα κεφάλια σας. Ώστε να εμπεδώσετε ότι το καλό σας κράτος είναι εδώ για να σας προστατεύει· ακόμα και με το ζόρι.

Θυσία 6: Θα είστε τελείως Βλάκες!

Περιμένετε υπομονετικά το επόμενο αναπάντεχο συμβάν. Μετά τα «λαμόγια» του 2012, τον «ιό» του 2020, τον «τρελό Πούτιν» του 2022, οι επόμενες δικαιολογίες για το πακέτο που θα φάτε προμηνύονται συναρπαστικές.

Οι χίλιες κρίσεις των τελευταίων χρόνων είναι στην πραγματικότητα μία. Ο «πόλεμος με τον αόρατο εχθρό» στα χρόνια του ιού, έγινε πόλεμος κανονικός και με τα όλα του. Τα κράτη πλακώνονται. Κι εμείς, η εργατική τάξη, θα πρέπει να «κάνουμε θυσίες» και να υπακούμε σ’ ό,τι μας λένε οι καραβανάδες, οι ειδικοί, οι μπάτσοι και τα αφεντικά (δεξιά κι αριστερά). Ε, λοιπόν,

Θυσίες να κάνουν τα Αφεντικά!

Exit mobile version