Site icon Autonome Antifa

Τι γυρεύουν οι νεοναζί στη Νίκαια; Να μην τους αφήσουμε να περάσουν! 02.2012

Οι νεοναζί λιγουρεύονται τη Νίκαια γιατί θυμούνται τις δόξες του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί, χρηματοδοτούμενοι από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία υπό την ηγεσία της ελληνικής μαφίας, κανόνισαν να μετατρέψουν μία πολυεθνική γειτονιά σε ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης και σκλαβοπάζαρο της ελληνικής μαφίας. Το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν και εδώ.

Νιώθουν μία σιγουριά· γιατί ξέρουν ότι κομμάτια των μικροαστών, αγχωμένα από την πιθανότητα ταξικής καθόδου, θα κοιτάξουν να ξεσπάσουν σε ό,τι θύμα υπάρχει πρόσφορο. Πράγματι οι Έλληνες μικροαστοί γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα φασίστες: η επίθεση στους πιο αδύναμους είναι ό,τι κοντινότερο μπορούν να φανταστούν σε μέθοδο βραχυπρόθεσμης παράτασης της ταξικής τους ανωτερότητας.

Κι αν δεν τα ξέρουν οι νεοναζί όλα αυτά, τους τα λένε οι κρατικοί τους χρηματοδότες: το υπουργείο εσωτερικών και το υπουργείο δημόσιας τάξης. Αυτοί ξέρουν ότι ο ένας και μοναδικός στόχος της ταξικής επίθεσης που εδώ και τρία χρόνια μαίνεται μεταμφιεσμένη σε «συζήτηση περί χρέους», είναι οι ντόπιοι και ξένοι εργάτες. Στο μέλλον, όσο πιο ξεκάθαρα η εργατική τάξη της χώρας θα τίθεται στο στόχαστρο, τόσο περισσότερο θα εντείνονται οι κρατικές προσπάθειες για να κάθεται ήσυχη. Στο μέλλον ο μισανθρωπισμός θα γίνεται όλο και περισσότερο η επίσημη κρατική ιδεολογία. Οπότε οι κάθε είδους μισάνθρωποι -νεοναζί ή όχι- θα αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Τέλος (αυτό είναι το βασικότερο) η Χρυσή Αυγή μπορεί να κάνει τις μαλακίες της γιατί όλοι όσοι έχουν λόγους για να βάλουν τους νεοναζί και τους φασίστες μικροαστούς στη θέση τους, προς το παρόν λουφάζουν αμήχανοι. Φοβούνται να καταλάβουν ότι αυτή η μάχη είναι μάχη επιβίωσης για όλους τους εργάτες αυτής της χώρας, ντόπιους και ξένους. Φοβούνται ακόμη και να διανοηθούν ότι η συναισθηματική, η διανοητική, ακόμη και η βιολογική επιβίωση είναι στοίχημα για το οποίο θα πρέπει όλο και περισσότερο να παλέψουμε. Φοβούνται να συναισθανθούν ότι η μοίρα των μεταναστών είναι και μοίρα των ντόπιων.

Αλλά έτσι ακριβώς είναι το δίλημμα: Ή θα διώξουμε τους νεοναζί και τους κρατικούς χρηματοδότες από τις γειτονιές μας, ή θα μείνουμε να τις βλέπουμε να μετατρέπονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Exit mobile version