Site icon Autonome Antifa

Τι ζόρι τραβάνε με τις ζωές μας; Αφίσα από το Antifa Kallithea

Ωραία την έχουν οργανώσει την συζήτηση για εμάς το κράτος και οι ρουφιάνοι του. Ο λογαριασμός μέχρι στιγμής, έχει γράψει τα εξής: Είπαν πως είμαστε «παραβατικοί», πως φτιάχνουμε «συμμορίες», πως «απειλούμε» τα σχολεία και τα γήπεδα. Είπαν πως είμαστε «ακατάλληλες» μανάδες, πως «παραμελούμε» τα παιδιά μας, πως μεγαλώνουμε «εγκληματίες». Χύθηκαν τόνοι σάλιου για να συκοφαντήσουν κάθε πτυχή της ζωής μας, για να υποδείξουν πως μέσα στα σπίτια μας υπάρχει «πρόβλημα» και πρέπει να παρέμβουν.  

Ας μην γελιόμαστε. Τα σχέδια που έχει για την πάρτη μας το ελληνικό κράτος,  δεν μπορούν να δουλέψουν σκέτα με μπάτσους. Γι’ αυτό, αμολάει τους ειδικούς του να παριστάνουν τους σωτήρες των «διαλυμένων» σπιτιών. Οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι, τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία είναι υπάλληλοι ακριβώς αυτών των σχεδίων: Επιτηρούν τις σχέσεις μας. Στοχοποιούν τους τρόπους που φτιάχνουμε για να την παλεύουμε, τις κοινότητες και τις κουλτούρες μας. Βάζουν στο στόχαστρο το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Και τελικά ανανεώνουν τους τρόπους σωφρονισμού μας.

Στο μεταξύ, η καπιταλιστική κρίση εξελίσσεται εδώ και δέκα χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα στις τσέπες, τα μυαλά και τις ζωές μας. Το ελληνικό κράτος, όσο βλέπει το πράγμα να ζορίζει και την παγκόσμια σύγκρουση να μετατρέπεται σε ανοιχτό πόλεμο, κοιτάει να μας πατήσει στο λαιμό. Να εμπεδώσουμε πως ο τρόπος που ζούμε θα αλλάξει και θα φάμε κι άλλη υποτίμηση -χωρίς αντιρρήσεις.

Η εργατική του τάξη να βγάλει το σκασμό μπροστά στο μέλλον ζόφου, σκατοδουλειών και στερήσεων -χωρίς αντιρρήσεις.

Η πολυεθνική νεολαία να βλέπει κάθε μορφή συλλογικής της έκφρασης να μετατρέπεται σε συνώνυμο του εγκλήματος –χωρίς αντιρρήσεις.

Οι γυναίκες να ρίχνουν τριπλάσια δουλειά στο σπίτι και στο μεγάλωμα των παιδιών –χωρίς αντιρρήσεις.

Το ελληνικό κράτος γνωρίζει τις αντιρρήσεις μας. Γι΄ αυτό και βάζει όλους τους σκατόψυχους υπαλλήλους του να μας πειθαρχούν και να εγγυηθούν ότι δεν θα σηκώσουμε κεφάλι.


Για επικοινωνία στείλτε μέηλ στο antifa_kallithea@yahoo.com

Exit mobile version