Site icon Autonome Antifa

Τίτλος

Γεια χαρά,

Μες το καλοκαίρι βρέθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει δουλειά στο site. Αυτή η δουλειά έχει ορισμένες δυσκολίες:

Δυσκολία No1:  Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι προτού πέσει δουλειά χρειάστηκε εντατική επιμόρφωση.

Δυσκολία No2: Tο site μας φτιάχνεται με μία ειδική πολιτική ματιά, και άρα το τεχνικό του κομμάτι πρέπει να προσαρμόζεται σε αντίστοιχες ανάγκες οι οποίες είναι κάπως σπάνιες. Παράδειγμα: Συνήθως τα site χρησιμοποιούν είτε μόνο οριζόντιες φωτογραφίες (ειδησιογραφικά κλπ) είτε μόνο κάθετες φωτογραφίες (e-shop κλπ) ανά κατηγορία. Το δικό μας site χρησιμοποιεί ταυτόχρονα οριζόντιες και κάθετες φωτογραφίες σε ίδιες κατηγορίες. Αυτό δημιουργεί μια σειρά από τεχνικά προβλήματα σε όλο το site, όπως η στοίχιση του περιεχομένου στη σελίδα, ή το κροπάρισμα των φωτογραφιών. Υπάρχουν διάφορα τέτοια προβλήματα που δεν τα εξηγώ περαιτέρω για να μην σας κουράσω.  

Δυσκολία No3: Η δουλειά που πρέπει να κάνω (και που δεν ξέρω πως να την κάνω λόγω ανεπάρκειας γνώσεων) πρέπει να συνεργάζεται με την δουλειά που κάνει ο προγραμματιστής μας, ο οποίος πάει αργά-αργά και συμβιβάζεται με το ελάχιστο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι αν κάπου κολλήσω, μπορεί να πρέπει να περιμένω 3 ή 4 μέρες μέχρι ο προγραμματιστής να απαντήσει στο μέηλ μου, ή να λύσει το εκάστοτε πρόβλημα, ή απλώς να με κατευθύνει ώστε να μπορώ να συνεχίσω. Όπως καταλαβαίνετε το πράγμα είναι αρκετά περίπλοκο, και πάει βασανιστικά αργά.

Δυσκολία Νο4: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Καθώς γίνεται δουλειά ανακαλύπτω νέες τεχνικές δυνατότητες εμφάνισης και συσχετισμού του περιεχομένου, οι οποίες δίνουν νέες ιδέες σχετικά με το ρόλο που μπορεί να έχει το site μας σε αυτό που κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι, πρακτικά είναι αδύνατον να καθορίσω πρωτού γίνει η απαιτούμενη δουλειά τη δομή του site, πόσο μάλλον να την περιγράψω στον προγραμματιστή μας ώστε να το κάνει αυτός. Ο προγραμματιστής έχει τις τεχνικές γνώσεις αλλά όχι την πολιτική ματιά ώστε να καταλαβαίνει τι κάνουμε και τι θέλουμε απ’ το site μας.

Παρόλαυτά, η επιμόρφωση έγινε και η δουλειά μπήκε σε μία σειρά. Τα αποτέλέσματα θα σας τα πω εν τάχει παρακάτω:

Έγιναν αισθητικές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία (γραμματοσειρες, χρώματα, διάκενα κλπ) για να είναι το περιεχόμενο περισσότερο ευανάγνωστο.

Οι κατηγορίες του site άλλαξαν αναλόγως του περιεχομένου τους. Δείτε ενδεικτικά τις Αφίσες, τις Εκδόσεις και το Speaking στο καινούριο link και συγκρίνετέ τες με τις αντίστοιχες στο παλιό site.

Η Αρχική Σελίδα άλλαξε σε εμφάνιση και κυρίως σε λογική.  
H λογική που την διέπει τώρα είναι η εξής: To site πρέπει να λειτουργεί ως βιτρίνα για τον μέσο wannabee σύντροφο και ως βοήθεια σε αυτά που κάνουμε για τον μέσο σύντροφο που συμμετέχει στις ομάδες (δηλαδή για μας). Σε αυτή τη λογική η Αρχική εμπλουτίστηκε με περισσότερο υλικό από σχεδόν ότι κάνουμε. Έτσι στην αρχική σελίδα εκτός από τα speaking και τα νέα της συνέλευσης:

Eκρεμμότητες:

Να γίνουν γενικές παρατηρήσεις και διορθώσεις.

Να συνδεθεί ο Θεματικός Χάρτης με το αντίστοιχο πεδίο στην Αρχική.

Να υλοποιηθεί η Βιβλιοθήκη (με υλικό των αυτόνομων ομάδων και κείμενα αναφοράς και τεκμηρίωσης) και να συνδεθεί με το αντίστοιχο πεδίο στην Αρχική.

Να διορθωθούν τα τεχνικά λάθη της αρχικής (μπείτε από κινητό, ή ανοίξτε το site από pc και laptop δίπλα-δίπλα και θα καταλάβετε).

Να βελτιωθεί αισθητικά ο Θεματικός Χάρτης και το Περιοδικό διότι έτσι όπως είναι τώρα ΔΕΝ διαβάζονται.

Το μεταμορφωμένο site μπορεί να βρεθεί εδω: https://wwwdev-autonomeantifa-gr.sociality.gr/

Λάβετε υπόψιν ότι το υλικό που θα δείτε εκεί έχει να ανανεωθεί από τον Ιούλιο ή έχει μπεί ενδεικτικά. Όταν κάνουμε τράμπα από λινκ σε λινκ το περιεχόμενο θα έρθει στα ίσια του.

Enjoy 🙂  

ασδασδ

ασδασδ

ασδασδ

Exit mobile version