Site icon Autonome Antifa

Βεβαιότητες στο περιοδικό antifa, τεύχος 78

Το 2022 ξεκινά. Καμπανάκια χτυπούν. Φωτάκια λάμπουν. Ηλίθια μουσικούλα για παιδάκια και παλιμπαιδίζοντες γονείς εκπέμπεται από μικρόφωνα στρατηγικά εγκατεστημένα στις βασικές οδικές αρτηρίες.[1]Για τον ρόλο της ηλίθιας μουσικούλας στα ψυχιατρεία, αλλά και σε κάθε χώρο της μηδενικής ανοχής, πατήστε εδώ … Continue reading

Για μια στιγμή όμως! Μήπως νιώθετε κάπως παράξενα; Κάπως σα να μην ξέρετε τι σκατά θα ξημερώσει ο άτιμος νέος χρόνος;

Μην ανησυχείτε. Η αβεβαιότητα που σας διακατέχει είναι απολύτως φυσική. Για παράδειγμα, η καθόλα έγκυρη Alpha BankΤΜ, εκτιμά τα επερχόμενα καθέκαστα του νέου χρόνου με τη φράση «η νέα κανονικότητα αναμένεται να έχει ως βασικό δομικό στοιχείο τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας»,[2]Ειρήνη Χρυσολωρά, «Ελληνική οικονομία: Με αβεβαιότητες η νέα κανονικότητα», Καθημερινή, 30/12/2021, εδώ … Continue reading δηλαδή «τρέχα γύρευε», αλλά στο πιο κυριλέ.

Πάντως εσείς δεν είναι ανάγκη να απελπίζεστε. Ευτυχώς, με μόνο ενάμισι ευρώ (wtf!) και λίγο τράβηγμα στο περίπτερο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα έντυπο, ίσως λιγότερο έγκυρο, αλλά σίγουρα πολύ πιο επιρρεπές σε βεβαιότητες από την ετήσια «εκτίμηση κινδύνων, προκλήσεων και ευκαιριών» της Alpha Bank.

Λέμε για το περιοδικό antifa· που αισίως φτάνει το 78ο τεύχος, καταφέρνοντας για πρώτη φορά να εκδοθεί μετά το τέλος Δεκεμβρίου (μπράβο στο περιοδικό antifa!). Στα εσώτερα, διάφοροι, απολύτως βέβαιοι για διάφορα, μας εκθέτουν τις βεβαιότητές τους. Όπως:

– Ο Μπάμπης ο αυτόνομος· που είναι βέβαιος ότι ο α/α χώρος έκανε κάτι λαθάκια κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια και μας λέει και ποια ήταν.

– Η Πέπα το γουρουνάκι· που είναι βέβαιη ότι συμμετέχει σε σατανικό σχέδιο του κεφαλαίου.

– Ο Χένρι Φορντ· που έριξε τις πρώτες ιδέες περί «κατανάλωσης» που έναν αιώνα μετά κατέληξαν στο κοινωνικό εργοστάσιο – δηλαδή στο σατανικό σχέδιο του κεφαλαίου όπου η Πέπα το γουρουνάκι απλά συμμετέχει.

– Οι σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον· που είναι βέβαιοι ότι δεν θα κολλήσουν γρίπη, και κάνουν και πάρτι.

– Δύο μαθητές κακόφημου ΕΠΑΛ από τη Θεσσαλονίκη· που είναι βέβαιοι ότι οι 1.200 συμμαθητές τους δεν είναι φασίστες και το λένε και σε συνέντευξη.

– Η ελληνική αστυνομία· που είναι βέβαιη ότι οι κλοπές αυτοκινήτων διεξάγονται από Ρομά, γιατί το έχει κανονίσει αυτοπροσώπως.

– Ο Σωτήρης Τσιόδρας· που είναι βέβαιος ότι τα υψηλά ποσοστά θανάτου στις ελληνικές ΜΕΘ είναι άσχετα με την «οξύτητα των υγειονομικών προκλήσεων», αλλά το κρατάει κρυφό για όταν αρχίσουν οι δίκες.

– Ο Νίκος Παππάς, πρώην διαπλεκόμενος συριζαίος υπουργός· που το Φθινόπωρο του 2019 ήταν βέβαιος ότι αυτό που καθόριζε τη διεθνή συγκυρία ήταν «ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και η επιστροφή της ύφεσης στην πόρτα της Ευρώπης», αλλά μετά ήρθε ο ιός και το ξέχασε.

– Ο Διεθνής Οργανισμός Οδικών Μεταφορών, οργανισμός εγκυρότερος της Alpha Bank· που είναι βέβαιος ότι η «κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας» οφείλεται στον παγκόσμιο διακρατικό ανταγωνισμό, κι ας λέει ο Νίκος Παππάς ό,τι τον συμφέρει.

– Τα μέλη των εκδόσεων antifa scripta· που είναι βέβαιοι ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ομοιότητες μεταξύ της στατιστικής επιστήμης στη ναζιστική Γερμανία και της στατιστικής επιστήμης στο ελληνικό κράτος τώρα που μιλάμε. Ετοιμάζουν και σχετική έκδοση.

– Ο πρόεδρος της ψευδοΒόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι· που για κάποιο λόγο είναι βέβαιος ότι οι Έλληνες τον κοροϊδεύουν και ότι δεν τον αγαπάει κανένας.

– Ο κομίστας Alan Moore· που το 1981 ήταν βέβαιος ότι αν ζωγραφίσεις ένα μεγάφωνο να φωνάζει «καραντίνα», ο αναγνώστης θα καταλάβει άμεσα ότι έχει πέσει χούντα. Εκτός και αν ο αναγνώστης είναι εντελώς μπούφος ή εντελώς υστερόβουλος, οπότε δεν τον θέλουμε για αναγνώστη.

Και κάτι άλλα ψιλά. Τραβάτε πάρτε το, γιατί όπου να’ ναι θα μαζέψουν οι δήμαρχοι τα φωτάκια και τα μεγάφωνα, που εν πάση περιπτώσει ήταν μια κάποια βεβαιότητα, κι εσείς δεν θα ‘χετε πού την κεφαλήν κλίναι σε τούτο τον αβέβαιο κόσμο.

References
1 Για τον ρόλο της ηλίθιας μουσικούλας στα ψυχιατρεία, αλλά και σε κάθε χώρο της μηδενικής ανοχής, πατήστε εδώ https://autonomeantifa.gr/christoygenna-sti-folia-toy-koykoy-mia/. Για μπόνους, το φάντασμα των περσινών Χριστουγέννων θα σας θυμήσει και τι σκατά κάναμε πέρισυ τέτοιο καιρό.
2 Ειρήνη Χρυσολωρά, «Ελληνική οικονομία: Με αβεβαιότητες η νέα κανονικότητα», Καθημερινή, 30/12/2021, εδώ https://www.kathimerini.gr/economy/561649003/elliniki-oikonomia-me-avevaiotites-i-nea-kanonikotita/.
Exit mobile version